ACTIVE SAVONLINNA

Verkostoon kuuluvat yritykset

 

Active Savonlinna
– Sport, Wellness & Outdoor

Active Savonlinna – yritysverkosto syntyi urheilun, hyvinvoinnin ja ulkoilun ympärille. Mukana on kymmenen yritystä ja yhteisöä, jotka tuottavat ulkoilu-,  liikunta- ja hyvinvointipalveluita Savonlinnassa ja lähialueilla.

Verkoston visiona on tuoda Savonlinnan alueen Sport, Wellness & Outdoor – matkailua tunnetummaksi ympärivuotisena matkailuattraktiona. Jokaisen verkoston yrityksen yhteisenä tekijänä on vankka ammattitaito ja intohimo laadukkaaseen palvelutarjontaan. Nämä tekijät yhdistettynä kauniiseen luontoon, tuovat asiakkaalle unohtumattomia elämyksiä ja kokemuksia Savonlinnan seudulla.

Active Savonlinna on Savonlinna Destination – Visit Saimaa (SD2020) osahanke ja se saa Vipuvoimaa EU:lta. Lue lisää SD2020-hankkeesta

Bewell Center Tanhuvaara

BeWell Center Tanhuvaara on nykyaikainen hyvinvoinnin keskus, joka sijaitsee Tanhuvaaran Urheiluopistolla noin 14 kilometriä Savonlinnan torilta.

Yhteistyössä Tanhuvaaran kanssa se tarjoaa hierontaa, faskiakäsittelyjä, akupunktiohoitoja, jalkahoitoja sekä kosmetologi -ja hiustenleikkauspalveluja niin ryhmille kuin yksittäisille asiakkaille.

www.fysiokulma.fi/bewellcenter

Matkailukeskus Harjun Portti

Matkailukeskus Harjun Portti sijaitsee ympärivuotisessa Tuunaansaaren lomakylässä, Savonlinnan Punkaharjulla. Harjun Portin tarjontaan kuuluu kahvila-ravintola, kattava määrä erilaisia ohjelmapalveluita, monipuolista välinevuokrausta niin talvella kuin kesällä. Uusittu vierasvenesatama tarjoa venepaikat yli 20 veneelle sekä polttoainetankkausta.

Höyrylaivalaiturilta ja Retretin junapysäkiltä lyhyen kävelymatkan päässä olevan Harjun Portin viihtyisistä ja edullisista mökeistä sekä loma-asunnoista löytää jokainen omansa. Jokaisessa mökissä on oma sauna sekä kattavat varustelut pidempäänkin majoittumiseen. Tarjolla on yhteensä 24 mökkiä ja yli 100 vuodepaikkaa.

www.harjunportti.fi

Kerigolf

Kerigolf on Kerimäellä 17 kilometriä Savonlinnasta sijaitseva golfkenttä. Se sijaitsee Kerimaan lomakeskuksen vieressä. Kenttä on 18-reikäinen ja ainutlaatuinen kenttä, jossa pelaajat pääsevät nauttimaan golfista keskellä upeaa luontoa. Kentän on suunnitellut Ronald Fream, joka ihastui aikoinaan alueen kauneuteen ja maaston korkeuseroihin.

Kerigolf tarjoaa golfin alkeiskursseja sekä muuta golf-opetusta PGA Pro Tuomas Sistosen opastuksella.  Opetukset järjestyvät niin aloittelijoille kuin edistyneille pelaajille, ryhmissä tai yksittäin.  Klubin kahvila-ravintola ja 10-kioski pitävät huolen pelureiden ravinnosta.

www.kerigolf.fi

Kerimaa

Kerimaa on pieni, kaunis kylä 17 kilometrin päässä Savonlinnasta ja Punkaharjulta. Kerimaan lomakeskus tarjoaa ihanat puitteet lomailuun: viihtyisää majoitusta minikeittiöin varustetuissa saunallisissa luhtihuoneistoissa ja yksilöllisissä lomamökeissä. Kerimaan 190-paikkaisessa hirsiravintolasta nautit aamupalaa ympäri vuoden sekä a la carte annoksia kesäisin. Kerimaasta myös juhlat, kokoukset ja yritystilaisuudet.

Aktiviteetteja Kerimaa tarjoaa jokaiselle. Vieressä sijaitsee 18-reikäinen golf-kenttä Kerigolf, hyvät ulkoilumaastot ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Kalastajille Kerimaa on paratiisi: saalisvarma Kannantakaisen lohilampi, Kerimaan Sylkynjärvi ja läheinen Puruvesi (Saimaa) antavat jokaiselle kalamiehelle -ja naiselle elämyksiä.

www.kerimaa.fi 

Kruunupuisto Logo

Kruunupuisto

Kruunupuistossa virkistät arkeasi Punkaharjun kauniissa harjumaisemissa noin 30 kilometrin päässä Savonlinnasta. Keskellä luonnonsuojelualuetta sijaitseva Kruunupuisto tarjoaa kuntoutus- ja työhyvinvointipalveluja sekä lomia ja vapaa-ajanpalveluita.

Nauti myös hotelli- ja ravintolapalveluista sekä kokouspalveluista historiallisissa puitteissa jugend-aikaisissa rakennuksissa. Monipuoliset terveyspalvelut sekä liikunta- ja hemmotteluhoidot täydentävät tapahtumarikkaan kuntoutusjakson, loman, kokouksen tai hotelliyöpymisen. Upea harjualue sykähdyttää vuoden ympäri ja viimeistelee lomasi ja antaa ainutlaatuiset puitteet ulkoiluun ja retkeilyyn

www.kruunupuisto.fi

Saimaa Holiday Oravi

Monipuolinen Oravi sijaitsee reilun 40 kilometrin päässä Savonlinnasta. Oravin kylältä löydät lomaasi tukevat palvelut kuten Hotel Oravin, vastaanoton huviloihin ja hotelliin, kyläkaupan, vierasvenesataman sekä Ravintola Ruukinrannan.

Keskellä Saimaata olevan Oravin ympärillä sijaitsevat kaksi kansallispuistoa, Linnansaari ja Kolovesi, sekä kalaiset vedet ja huikea saaristo tarjoavat elämyksiä luonnon parissa läpi vuoden. Huippuoppaat, laaja kirjo vuokravälineitä, erilaiset ohjatut safarit sekä reittiliikenne Linnansaareen tekevät lomastasi helpon ja turvallisen.

www.oravivillage.com

rantasalmi-golf-logo-nelio-796

Rantasalmi Golf

Rantasalmella 50 kilometrin päässä Savonlinnasta sijaitseva Rantasalmi Golf on edullinen yhdeksänväyläinen golfkenttä. Rantasalmi Golfin vastaanotto, pro-shop ja pukuhuoneet suihkuineen ovat Pehtoorin talossa. Pehtoorin kahvilassa saa suolaista ja makeaa viilentävien tai lämmittävien juomien kera.

Kentän Par-luku yhdeksälle väylälle on 33. Kentän harjoitusalueella ovat driving range, harjoitusviheriö sekä hiekkaeste. Pienet ja kapeat greenit tekevät pelin haastavaksi. Hyvän tuloksen saavatkin ne pelaajat, joilla on erinomaiset lähipelitaidot. Kenttä sopii kuitenkin myös aloittelijoille, Rantasalmi Golf järjestää myös alkeiskursseja.

www.rantasalmigolf.com

Savonlinnan Seudun Liikunta

Savonlinnan Seudun Liikunta ry. edistää urheilun ja erilaisten liikuntamuotojen harrastusta Savonlinnan alueella. Yhdistyksen tarkoitus on tukea ja kehittää alueella toimivien liikunta- ja urheiluseurojen toimintaa sekä mahdollistaa alueen liikunta, urheilu- ja nuorisotyötä. Savonlinnan Seudun Liikunta toimii työllistäjänä pitkäaikaistytöttömille sekä nuorille tarjoten heille tehtäviä liikunnan parissa.

Savonlinnan Seudun Liikunta pitää huolta myös Savonlinnan alueen liikuntapaikoista ja järjestää liikunnallisia tapahtumia sekä auttaa niiden järjestämisessä. Yhdistyksen järjestämiä tapahtumia ovat esimerkiksi Pyhän Olavin maraton, rullaluistelu- ja pyöräilytapahtuma sekä ainutlaatuinen Norsupallon MM-turnaus vuosittain.

www.savonlinnanseudunliikunta.fi

soudut

Sulkavan Suursoudut

Sulkavan Suursoudut on vuosittain heinäkuussa järjestettävä, maailman suurin soututapahtuma. Vuonna 2016 vuorossa on 49. Sulkavan Suursoudut, ensimmäisen kerran soudettiin siis jo vuonna 1968. Suursoutujen kilpailureitti on pituudeltaan 60 kilometriä. Yösoutuna soudetaan puolet lyhyempi, 30 kilometrin mittainen, matka. Muita matkoja souduissa ovat 70 kilometrin retkisoutu, neljän kilometrin haastesoutu sekä Hakovirran kaksikymppinen.

Viime vuonna soutuihin osallistui yhteensä noin 5 000 soutajaa ja 20 000 soutuvierasta. Tänä vuonna Suursoudut soudetaan 7.-10. heinäkuuta. Soutustadionilla pääsee kokemaan suuren urheilujuhlan tunnun ja matkaan mukaan voi tulla kuka tahansa!

www.suursoudut.fi

Tanhuvaaran Urheiluopisto

Tanhuvaara on monipuolinen, liikunnallinen vapaa-ajan keskus noin 14 kilometrin päästä Savonlinnan keskustasta. Tanhuvaaran matkailukeskuksen liikuntapalvelut ovat huipputasolla; siellä harjoittelevat sulassa sovussa niin mestarit mm. Euroopan mestari Antti Ruuskanen kuin vapaa-ajan harrastelijat ja lomailijat. Tanhuvaara tarjoaa liikuntamahdollisuuksia vauvasta vaariin, sisällä ja ulkona, talvella ja kesällä sekä ohjatusta tai omatoimisesti.

Matkailukeskuksen palveluihin kuuluvat esimerkiksi urheilukylpylä, kuntosali, jäähalli, hyvinvointikeskus Bewell Tanhuvaara sekä lukuisat ulkoilureitit ja ympärillä oleva kaunis luonto. Majoitusta Tanhuvaaralla on tarjolla camping-alueesta lähtien Villa Vuorelaan ja hostellista hotelliin.

www.tanhuvaara.fi

www.visittanhuvaara.fi

eu_logot