Esimerkkiloma perheille Savonlinnan seudulla

#saimaamoments

Savonlinnan seudulla vietät ikimuistoisen kesäisen perheloman! Saimaa ja ympäröivä luonto tarjoavat jännittäviä elämyksiä koko perheelle risteilyiden ja historiallisten kohteiden lisäksi. Kun lapsille on mukavaa tekemistä, rentoutuvat myös aikuiset. Tule viettämään perheen yhteistä laatuaikaa Saimaan rannalle!

Perheille sopivat majoituspaikat

Lomaillessa perheen kanssa suosittelemme majoitusvaihtoehdoiksi esimerkiksi mökkiä, maatilaa tai leirintäaluetta. Savonlinna ja Saimaa on yksi suosituimmista mökkilomakohteista ja kesämökki omalla saunalla ja soutuveneellä sopiikin lapsiperheen majoituspaikaksi mainiosti. Tai miltä kuulostaisi perhehuone kesähotellissa sisältäen aamiaisen noutopöydästä sekä sisäänpääsyn kylpylään? Tanhuvaaran sporttipaketit puolestaan sisältävät majoituksen ja ruokailujen lisäksi liikunnllista puuhaa koko perheelle. Kesän uutuutena on jännittävä majoittuminen tentsile-teltassa Porokylässä!

Lapsiperheen Punkaharju

Punkaharjulla vietät mukavan päivän B&B Hepokatin kotieläinpihan asukkeihin tutustuen sekä temmeltäen Kesämaan touhupuistossa. Hepokatin kotieläinpihalla tapaat mm. Vertti-ponin sekä lampaita, vuohia, kanoja, ankkoja kaneja, kissoja ja koiria. Kotieläinpihalla voit myös tutustua eläinten hoitoon sekä maatilan töihin. Punkaharjulta voit myös vuokratamm.  SUP-lautoja, polkupyöriä ja soutuveneitä.

Kesämaan suosikkeja perheen pienempien keskuudessa vuodesta toiseen ovat muun muassa pitkät vesiliukumäet sekä törmäilyveneet. Kesämaan SmartUs – älypuisto on pullollaan haastavia pelejä, jotka perustuvat muistiin, laskutaitoon sekä nopeuteen ja nokkeluuteen.

Suomen Metsämuseo Lusto ja erityisesti lapsille suunnatut näyttelyt ja pienoismallit ovat mielenkiintoisia koko perheelle. Lustossa voit myös kokeilla erilaisia esineitä ja työkaluja, tunnistaa puulajeja sekä kokeilla, kuinka painavia ensimmäiset moottorisahat olivat. Huiman seikkailun Lustossa tarjoavat Lasten puu sekä Karhunpesä.

Kestosuosikki keskiaikainen Olavinlinna sekä mielenkiintoiset näyttelyt

Piipahdus keskiaikaisessa Olavinlinnassa linnan jännittäviä tarinoita kertovan oppaan johdolla jää taatusti koko perheen mieleen. Olavinlinnan kierroksen aikana kiivetään paljon välillä jyrkkiäkin portaita, joten aivan perheen pienempien kanssa voi jyhkeää linnaa ihastella ulkopuolelta sekä piipahtaa alakerran sisätiloissa ja näyttelyissä. Isompien taaperoiden kanssa linnan kierros onnistuu hyvin.

Viereisen Riihisaaren luonto- ja kulttuurikeskuksen Saimaasta kertovat näyttelyt sekä museolaivat ovat taatusti perheen pienimpien mieleen! Mikolla tehdään myös risteilyjä kesän aikana, sekä esitetään nukketeatteria Alladin ja taikalamppu to 6.7., pe 7.7. ja la 29.7. klo 11 ja 15.

Matkalla keskustaan Wanhasta Savonlinnasta kannattaa kiepauttaa reitti rantaan ja pysähtyä suosittuun Pikku Kakkosen leikkipuistoon, jossa riittää temmellyskenttää ja vempainta perheen junioreille. Kesäkuumalla viereinen hiekkapohjainen ja lapsiystävällinen uimaranta tarjoaa ansaitun lepohetken.

Selaten Saimaan sinisillä aalloilla

Rentouttavan hetken Saimaalla tarjoavat matkustajasatamasta lähtevät maisemaristeilyt, jotka ovat kestoltaan tunnista puoleentoista ja kiertävät joko Savonlinnan ympäri tai lipuvat Olavinlinnan ohi Saimaan kauniiseen saaristoon. Purtavaa saat joko laivoista tai Savonlinnan monista kesäterasseista ja ravintoloista. Suosittelemme erityisesti paistettuja muikkuja sekä paikallista erikoisuututta lörtsyä, jotka yleensä maittavat myös perheen pienemmille.

Hurjapäisimmät lapsiperheet vuokraavat kanootin tai lapsiystävällisemmän soutuveneen ja lähtevät tutkimaan Savonlinnan rantoja vesiltä käsin. Savonlinnan keskustan tuntumassa Kasinonsaaren takana sijaitseva Sulosaari on oiva retkikohde! Nappaa mukaan retkieväät ja vietä aikaa rentoutuen luonnon helmassa tai piipahda suloisessa Lettukahvilassa!

Luontoseikkailu kansallispuistossa

Linnansaaren kansallispuistossa vietät monta mukavaa hetkeä. Porokylässä voit tutustua ystävällisten porojen elämään ja yöpyä jännittävässä tentsile-riippumatossa! Suosittelemme myös lämpimästi koko perheen rentoutumishetkeä upouudessa Järvikylpylässä, jonka altaissa virtaa Saimaan vesi. Kannattaa kokeilla myös SUP-lautailua tai osallistua rauhalliselle puuveneretkelle.

Suosittelemme lisäksi