Ekoretriitti 26.4. - 28.4.

Henki ja luomakunnan pelastus
Mitä kristillinen hengellisyys voi antaa keskellä ekologista kriisiä? Ekumeeninen hiljaisuuden ja pohdinnan viikonloppu Enonkosken luostariyhteisössä.

Elämme keskellä vakavaa ekologista kriisiä. Monet kärsivät ympäristöahdistuksesta. Kristilliset kirkot voivat tuoda toivon sanomaa – mutta mihin toivo perustuu? Mitä annettavaa kristillisellä hengellisyydellä ja kristittyjen yhteisöillä on tässä yhteiskunnallisessa tilanteessa?

Viikonlopun aikana on tarkoitus varata aikaa monipuolisille aivoriihille siitä, mikä voi olla kirkkojen ominta antia ekologisen tasapainon tavoittelussa. Kuulemme pieniä alustuksia eri kirkkokuntien näkökulmista ja pohdimme millaisia uusia ulottuvuuksia voidaan tuoda kirkkojen ympäristötyöhön ja vaikuttamistoimintaan yhteiskunnassa. Päivien mittaan vietämme rukoushetkiä luonnossa ja luostariyhteisön kappelissa, kuulostelemme aikamme vakavia haasteita myös Raamatun ja hiljaisen rukouksen perinteen äärellä.

Järjestää Enonkosken luterilainen luostariyhteisö yhteistyössä Suomen Ekumeenisen Neuvoston ja Kuopion Ortodoksisen seurakunnan kanssa.

Päiväseltään osallistuminen mahdollista, tervetuloa! (Esim. lauantain 27.4. osallistuminen aterioineen 60 €)

Lisätietoja ja ilmoittautuminen 4.4. mennessä luostariyhteisön pappi Pauliina Kainulainen, pauliina@luostariyhteiso.fi tai 040-834 1088.

Lisätiedot

Tapahtuman sijainti
Enonkosken luostari
Ihamaniementie 848, 58180, Ihamaniemi, Enonkoski
Järjestäjä
Enonkosken luostariyhteisö, Suomen ekumeeninen neuvosto, Kuopion ortodoksinen seurakunta
Ilmoittautumistiedot
Ei ilmoitettuja tietoja
Lipunmyyntitiedot
Huom: Majoitus on myyty loppuun, mutta on mahdollista osallstua päiväseltään 27.4. (aterioineen 60 €).