Koloveden luontotuvan avajaiset La 10.6. klo 10:00 - 15:00

Luontotuvan avajaispäivänä kesänäyttelyn näytteilleasettaja, kuvataiteilija Kaarin Oresmaa on luontotuvalla esittelemässä näyttelyään ja ohjaamassa taidepajaa, jossa valmistamme saimaannorppa -kortteja painaen ja maalaten. Työpaja sopii mainiosti kaiken ikäisille!

Norppa -taidepajan tarjoaa saimaannorppa-LIFE -hanke. Askartelun lomassa kerromme tietenkin myös ajankohtaisia norppa- ja Kolovesikuulumisia.

Kaarinin grafiikan teokset käsittelevät tarinallisesti ihmisen ja luonnon suhdetta kiteytyen ihmisen elämänkaareen ja ne on pääosin toteutettu metalli- ja kartonkigrafiikalla.

Avajaispäivänä ja koko kesän ajan tarjolla vapaasti katsottavia lyhytelokuvia:
Mielenkiintoiselle aikamatkalle menneeseen pääsee Isien työt -elokuvien (vuosilta 1936-39) siivin. Elokuvien myötä voi sukeltaa vaikkapa ruuhen veiston tai silakan kalastuksen saloihin, kaskipäivään tai talviseen kyläelämään.
Kulttuuriperinnön ohella tarjolla on tietenkin myös luontoelokuvia: Petteri Saarion Suomen kansallispuistoja esittelevä elokuva Finnish National Parks: The Magic of Northern Nature sekä Juha Taskisen Torsti -kuutin sukellusseikkailut Saimaalla.

Lämpimästi tervetuloa luontotuvan avajaisiin!