Koloveden luontotuvan näyttelyt 9.6. - 12.8.

Keskellä Enonkosken kirkonkylää, kosken partaalla, sijaitsee Koloveden kansallispuiston luontotupa.

Luontotuvan pysyvänä näyttelynä on Koloveden luontonäyttely sekä vuosittaisia vaihtuvia näyttelyitä.

Luontotupa on avoinna kesäaikaan:

* 9.6.-30.6. ma-pe 10-16,la-su 10-15
* 1.7.-31.7. ma-pe 10-17, la-su 10-15
* 1.8.-12.8. ma-pe 10-16, su 10-15
* suljettu 22.-23.6.

****

Luontotuvan pysyvä näyttely esittelee Koloveden alueen luontoa, vaihtuvien näyttelyiden monipuolinen tarjonta tuo aina uutta katseltavaa kesäkävijöille.

Kesän 2018 vaihtuvana näyttelynä luontotuvalla on Joni Ahosen Yön kuningatar. Ahonen on rantasalmelainen kuvataiteilija, jolla nuoresta iästään huolimatta on ollut lukuisia yhteis- ja yksityisnäyttelyitä vuodesta 2011 alkaen. Taidenäyttely koostuu glamouria uhkuvista naiskuvista, joista osa on saanut vaikutteita klassisista film noir- tyylisistä rikoselokuvista kohtalokkaine naishahmoineen.

Luontotuvalla voi vapaasti katsoa luonto- ja kulttuuriaiheisia lyhytelokuvia. Ohjelmistosta löytyy Kansatieteelliset filmit OY:n ”Isien työt”, kokoelma elokuvia vuosilta 1936-39. Filmeissä kuvataan entisaikojen elämää ja työtä, esim. kaskenpolttoa, ruuhenveistoa tai kalastusta. Suomen luontoon kävijän johdattelevat mm. Petteri Saarion Suomen kansallispuistoja esittelevä elokuva Finnish National Parks: The Magic of Northern Nature sekä Juha Taskisen Torsti -kuutin sukellusseikkailut Saimaalla.

Rakennuksen yläkerrassa on käsityömyymälä ja alakerrassa Metsähallituksen myyntipiste. Kahviota pitävät Enonkosken 4H-yhdistys.

Lisätiedot

Tapahtuman sijainti
Hyypiänniementie 2, 58175, Enonkoski
Järjestäjä
Metsähallitus, Enonkosken 4H, Joni Ahonen
Ilmoittautumistiedot
Ennakkoilmoittautumista ei vaadita
Lipunmyyntitiedot
Vapaa pääsy