Luento: Steinerfilosofia Ma 12.2. klo 18:00 - 20:00

Luennoitsijamme Katja Inkala toimii muusikkona ja musiikinopettajana Savonlinnassa jo kuudetta vuotta. Hän soittaa alttoviulua Savonlinna-kvartetissa sekä opettaa musiikkiopistossa viulun- ja alttoviulunsoittoa. Koulutukseltaan hän on musiikkipedagogi. Katja on toiminut vuosina 2000-2012 pääkaupunkiseudun steinerkouluissa musiikinopettajana, säestäjänä sekä viulun- ja pianonsoitonopettajana. Hän on siis tutustunut käytännön kautta sekä lyhytkursseilla steinerpedagogiikkaan. Myös hänen vanhemmat lapsensa aloittivat koulutaipaleensa steinerkoulussa, joten hänellä on myös vanhemman näkökulma aiheeseen.

Luennon aiheena on steinerpedagogiikan erityispiirteet ja ihmiskuva. Tämä liittyy myös vireillä olevaan Savonlinnan steinerkouluhankkeeseen. Steinerpedagogiikka perustuu alun perin Rudolf Steinerin käsitykseen ihmisestä paitsi ajattelevana ja tuntevana, myös henkisenä olentona, jonka on löydettävä omat vahvuutensa ja yksilöllinen elämänpolkunsa.
Kaiken kasvatuksen tehtävä on tukea lasta kasvamaan omaksi itsekseen ja saamaan kykynsä käyttöön mahdollisimman täydesti.

Lisätiedot

Tapahtuman sijainti
Savonlinnan Taidelukio, auditorio
Sotilaspojankatu 3, 57100, Savonlinna
Järjestäjä
Savonlinnan Henkinen Elämänkatsomus ry
Ilmoittautumistiedot
Ei ennakkoilmoittatumista
Lipunmyyntitiedot
Pääsymaksu käteisellä ovelta 5 €, jäsenet 3 €.