"Hän kiersi kyläst kylään ja opetti" -monologiesitys Markuksen evankeliumin pohjalta Huomenna klo 16:00 - 18:00

Tornion Kaupunginteatteri vierailee Savonlinnassa lauantaina 23.3. Näyttelijä Pauli Mahlamäki esittää Markuksen evankeliumin monologina tuomiokirkossa klo 16.

Esitys kestää noin kaksi tuntia. Esityksessä on väliaika, jonka aikana kahvi- ja teetarjoilu.

Markuksen evankeliumin esittäminen kirkkodraamana ja sooloteatterina alkoi Tanskasta n. 15 vuotta ja levisi sen jälkeen nopeasti kaikkialle Eurooppaan. Suomessa aiheeseen tarttuivat ensimmäisinä Tampereen Teatterin Paavo Liski ja Kari Hakala vuonna 1995 ja perinnettä on näihin päiviin jatkanut Tornion Kaupunginteatteri.

Torniolaisen version näyttelijänä toimii teatterin johtaja Pauli Mahlamäki. Esitys on vieraillut eri puolilla Suomea jo yli 400 kertaa.

Markuksen evankeliumi on lyhin uuden testamentin neljästä evankeliumikirjasta ja sitä pidetään evankeliumeista vanhimpana. Markuksen evankeliumi sisältää evankeliumeista eniten toimintaa ja tapahtumia. Heti julkisen esiintymisensä alussa Jeesus teki suuria ihmetekoja, jotka hämmästyttivät kansanjoukkoja ja Jeesuksen seuraajia. Markus haluaa osoittaa, että ihmeteot tapahtuivat Jumalan voimasta, mutta ajan uskonnolliset johtajat eivät hyväksyneet Jeesuksen tekoja ja opetuksia. Tämä johti välikohtauksiin, jotka saivat heidät lopullisesti suunnittelemaan hänen surmaamistaan. Ensimmäinen ihminen joka ymmärsi tämän, oli roomalainen sotilas. Nähdessään Jeesuksen kuolevan ristillä hän sanoi; ”Tämä mies oli todella jumalan poika.”

.

Lisätiedot

Tapahtuman sijainti
Savonlinnan tuomiokirkko
Pappilankatu 8, 57100, Savonlinna
Järjestäjä
Savonlinnan seurakunta
Ilmoittautumistiedot
Ei ilmoitettuja tietoja
Lipunmyyntitiedot
Vapaa pääsy