Olavin Jazz: Antonio Flinta Quartet (Italia, Chile) Ti 22.1. klo 19:00 - 21:00

ANTONIO FLINTA QUARTET (Italia)
Suomen kiertue 19.-27.1.2019

Antonio Flinta – piano
Luciano Orologi – tenori- ja sopraanosaksofoni
Roberto Bucci – kontrabasso
Claudio Gioannini – rummut

Pianisti-säveltäjä Antonio Flinta on syntynyt Chilessä ja asunut lapsuusvuosinaan myös Perussa, Italiassa ja Espanjassa. Hän aloitti piano-opintonsa Madridissa ja jatkoi myöhemmin Berklee College of Music´issa Bostonissa opiskellen säveltämistä, sovittamista ja improvisaatiota Ed Tomassin johdolla ja jazzpianoa Ray Santisin johdolla. Vuodesta 1993 Flinta on asettunut asumaan Italiaan, missä hän on johtanut omaa trioaan ja kvartettiaan. Flintan yhtyeet ovat kiertäneet esiintymässä jazzfestivaaleilla, teattereissa ja klubeilla ympäri maailman, Kiinasta Guatemalaan, Suomesta Marokkoon. Joensuussa Antonio Flinta Quartet esiintyi lokakuussa 2015 valloittaen niin yleisönsä kuin kriitikotkin.

Antonio Flintan trio yhdessä pitkäaikaisten soittajakumppanien Roberto Buccin ja Claudio Gioanninin kanssa julkaisi 2000-luvulla neljä albumia. Vuodesta 2008 alkaen trio laajensi ilmaisullisia mahdollisuuksiaan muuttumalla kvartetiksi saksofonistin liittyessä joukkoon. Kvartettikokoonpanolla levytyksiä on julkaistu kolme.

Kvartetin ohjelmisto muodostuu omista sävellyksistä. Oma sävellystuotanto ja kvartetin yhteissoiton intensiivisyys ovat Flintalle keskeiset välineet tutkia musiikin tekstuuria ja värejä, käyttäen tässä niin vapaata improvisaatiota kuin perinteisiä laulullisia rakenteitakin. Vahvasti rytminen groove ja vapaan tilan antaminen ovat molemmat mukana hänen musiikissaan. Musiikin luovan virran seuraaminen ja uusien polkujen luominen tässä hetkessä ovat keskeisiä tekijöitä kvartetin musiikissa. Neljän muusikon mahdollisuus olla tiiviissä vuorovaikutuksessa ja samalla yhdistää erilaisia musiikillisia elementtejä tekee musiikista avoimempaa ja vapaampaa, mutta samalla kompaktimpaa, tiiviimpää.

Saksofonisti Luciano Orologi tuli kvartettiin uutena jäsenenä vuonna 2018. Hän on myös säveltäjä ja opettaja, toimien säveltäjänä myös teatterin ja tanssin maailmassa. Hän opiskeli klarinetinsoittoa Santa Cecilia –konservatoriossa Roomassa. Hän on kotonaan monien musiikkityylien ja –lajien parissa ja esiintyy aktiivisesti monissa yhtyeissä niin kotimaassa kuin lukuisilla kansainvälisillä festivaaleilla.
Basisti Roberto Bucci on soittanut mm. Giovanni Tommason johtamassa orkesterissa ja tehnyt yhteistyötä italialaisen jazzin huippunimien Paolo Fresun, Gianluigi Trovesin ja Flavio Boltron kanssa. Hän johtaa myös ”Jazz Artena 3000” –festivaalia.
Rumpali Claudio Gioannini on opiskellut Italian lisäksi USA:ssa Los Angelesissa (Musicians´ Institute in Hollywood-USA) opettajinaan Steve Houghton, Ralph Humphrey ja Joe Porcaro. Nykyään hän johtaa ”Staff Music School” –oppilaitosta Viterbossa Rooman lähellä.

Kvartetti tekee Suomen kiertueen 19.-27.1. esiintyen kahdeksalla eri paikkakunnalla ympäri Suomea. Lisäksi kiertueeseen sisältyy visiitti itänaapurin puolella Petroskoissa, jossa konsertoivat 21.1. Savonlinnan Kulttuurikellarin keikka 22.1. avaa samalla Olavin Jazzin kevätkauden 2019, joka sisältää peräti 10 keikkaa.

”Flinta is certainly one of those rare performers who are able to balance musical skills with heartfelt performances, going for a modern jazz twist that has a wide variety of new ideas” JazzCorner.com (USA)

“The group has a swinging, soulful sound and the ability to work grooves with cool precision…there’s a bit of McCoy Tyner in Antonio Flinta’s attack and a touch of Bill Evans in his improvisations,” Cadence Magazine (USA).

“A wonderful balance between technical proficiency, knowledge of jazz history and
contemporary creativity," Bruno Pollacci – "Animajazz".

Lisätiedot

Tapahtuman sijainti
Savonlinnan Kulttuurikellari
Olavinkatu 34, 57130, Savonlinna
Järjestäjä
Olavin Jazz ry
Ilmoittautumistiedot
0400516429
Lipunmyyntitiedot
15/12 €. Ennakkoon: nettilippu.fi ja tuntia ennen ovelta.