Olavin Jazz: VILDÁ Ti 2.4. klo 19:00 - 21:00

VILDÁ levynjulkaisukiertueella

Kun Hildá ja Viivi kuulivat toistensa musisointia ensimmäisen kerran, syntyi siinä samassa ajatus kokeilla joikaamisen ja harmonikan yhdistämistä. Liekö ovat saamelaisten ikivanha laulumuoto, ja haitari – tuo suomalaisten perinteikäs soittopeli, niin eri maailmoista kotoisin, ettei niitä ole ennen keksitty pariksi laittaa? VILDÁ yhdistää mystiset joiut, svengaavat rytmit ja improvisaation kiehtovalla tavalla. Onpa vaikutteita ammennettu niin nykypäivän popmusiikista kuin myös suomalaisesta kansanmusiikistakin. Syntyy ainutlaatuinen äänimaailma, joka tempaisee kuulijan matkalle pohjoisen tuntureille, saamenmaan tuulien tuiverrukseen.

Hildá Länsman on kipuamassa vauhdilla Utsjoelta koko kansan tietoisuuteen upeaäänisenä joikaaja-laulajana, joka on esiintynyt mm. Uuden Musiikin Kilpailussa ja Helsingin Musiikkitalon suurella konserttiareenalla.

Viivi Maria Saarenkylä on kansainvälisissä musiikkikilpailuissa palkittu nuori harmonikkavirtuoosi ja Vuoden Harmonikkataiteilija 2018, jonka musiikkiin on lukuisilta keikkareissuilta tarttunut vivahteita eri puolilta maailmaa. Molemmat muusikot opiskelevat tällä hetkellä Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa
maailmanmusiikkia.

 https://www.facebook.com/duovilda/

Lisätiedot

Tapahtuman sijainti
Savonlinnan Kulttuurikellari
Olavinkatu 34, 57130, Savonlinna
Järjestäjä
Olavin Jazz ry
Ilmoittautumistiedot
0400516429
Lipunmyyntitiedot
15/12 €. Ennakkoon: nettilippu.fi ja tuntia ennen ovelta.