Polun varrella – Asta Moron akvarelleja 27.1. - 23.4.

Savonlinnalaisen akvarellitaiteilijan Asta Moron uusin näyttely avautui tammikuun lopulla Riihisaaren näyttelytila Kongissa. Taiteilija Moro luonnehtii Polun varrella –näyttelyään seuraavasti:

”Pihapiirin havainnointi on laajentunut poluille, ojanpientareille, rannoille. Teokset syntyivät juuri tähän Riihisaaren tilaan. Pitkä Kongi on haastava näyttelytila. Ikivanhat järeät parrut kuitenkin rytmittävät ripustusta ja herättävät kunnioitukseni. Näyttely onkin eräänlainen polku. Maalauksissani olen käyttänyt järviruokoa, ruokokynää, joka on tärkeä väline kuvan viimeistelyssä.

Edellinen näyttelyni Riihisaaressa oli vuonna 1991. Ajatusmaailmani ja kuvailmaisuni ei juurikaan ole vuosien aikana muuttunut. Näyttelyni ilmentää luonnon monimuotoisuutta ja omia kokemuksiani.”

Työuransa taideopettajana tehneen Asta Moron teokset olivat ensikertaa yleisön nähtävillä Varkauden museon kutsunäyttelyssä vuonna 1969. Sittemmin yksityis- ja yhteisnäyttelyitä on kertynyt lukemattomia määriä ympäri Suomea sekä muutama myös ulkomailla. Akvarellitaiteilija Asta Moro on ollut Suomen kuvataiteilijat –matrikkelissa vuodesta 1991 lähtien.

Kuvassa yksityiskohta Asta Moron maalauksesta "Kaislat".

Riihisaaren aukioloajat 2017:

Tammi–huhtikuu, ti–su klo 10–17
Toukokuu, ma–pe klo 9–17, la–su klo 10–17
Kesä–elokuu, päivittäin klo 10–17
Syys–joulukuu, ti–su klo 10–17

Avoinna myös 1.1.2018.

Riihisaari suljettuna 14.4. pitkäperjantaina, 23.–24.6. juhannuksena, 6.12. itsenäisyyspäivänä ja 18.–25.12. jouluna.

Lisätietoa:
www.savonlinna.fi/riihisaari