Viro 100 -vaellus 11.6. - 15.6.

Viron ensimmäisen itsenäisyysjulistuksen (24.2.1918) kunniaksi järjestämme Viro 100 -vaelluksen, johon toivomme mukaan Viron historiasta kiinnostuneita vaeltajia. Matkan varrella kuulemme otteita Viron värikkäästä historiasta. Lisäksi nautimme alkukesän luonnosta kaikilla aisteilla; kuuntelemme lintujen laulua, tuoksuttelemme metsän tuoksuja ja ahmimme silmän ruokaa. Oppaina ovat Unto Mikkonen ja Marianne Hapsal.

Maanantaina kokoonnumme Oronmyllyn leirikeskukseen klo 14. Ensimmäisen illan aikana teemme pienen patikkaretken (alle 5 km) Oronmyllyn maastossa ja tutustumme vaellustovereihin.

Tiistaina starttaamme kohti Enonkoskea. Ensimmäisen päivän kävelymatka on 17 km ja päämääränämme Putikko, joka on idyllisen kaunis kylä Punkaharjun puolella. Tälle päivälle osuu myös muita kulttuuriyllätyksiä. Loppumatkan Putikosta Punkaharjulle kuljemme autolla, jottei kävelymatkasta tule liian pitkä. Illalla pääsemme hoivaamaan väsyneitä kehojamme Kruunupuiston kylpylän poreisiin.

Keskiviikon vaelluspäivä (matka noin 20 km) starttaa Kruunupuistosta harjumaisemia pitkin Tuunaansalmeen, missä hyppäämme auton kyytiin ja kuljemme Kulennoisharjun päähän Hiekkalahteen. Kävelymatka jatkuu Kulennoisharjua pitkin aina Kerimäelle asti, jossa tutustumme maailman suurimpaan puukirkkoon. Kerimäellä yövyimme idyllisessä Kaukalinnassa, joka on alunperin toiminut seurakunnan kappalaisen pappilana.

Torstain kävelyurakka on vaelluksen pisin eli 23 km ja tavoitamme tällä jo Enonkosken rajan. Matkan varrelle jää paljon kaunista itäsuomalaista maalaismaisemaa. Viimeisen yön vietämme pienen Vetojärven rannalla mökillä, jossa saamme nauttia toistemme seurasta saunoen, herkutellen ja musisoiden.

Perjantain vaelluspäivä on matkaltaan lyhin, 14 km. Matka alkaa Polvikoskelta, jatkuu Vuorikosken, Koskitaipaleen ja Veneniemen kautta Enonkoskelle. Vaelluksen päätepiste on Enonkosken vanha kivinen kaarisilta. Tämän jälkeen on suihkut Enonkosken liikuntatalolla, päätösmessu Enonkosken kirkossa ja muikkukeitto Enonhovissa. Kuljetus Enonkoskelta Savonlinnaan ja Oronmyllylle lähtee klo 17.30.

Hinta 440 €

Ilmoittautuminen sähköisesti Pyhien Polkujen nettisivuilla 20.5.2018 mennessä

Lisätiedot

Tapahtuman sijainti
Parikkala-Punkaharju-Kerimäki-Enonkoski
Kirkkotie 2, 58175, Enonkoski
Järjestäjä
Pyhät Polut ry
Ilmoittautumistiedot
Linkki
Lipunmyyntitiedot
Ei ilmoitettua lipunmyyntitietoa.