Tunnelmallinen joulu Savonlinnan seudulla

#saimaamoments

Kiitos kaikille vieraillemme jouluna 2016 – virkistä muistojasi alla olevalla videolla!

Tälle sivulle päivitämme vuoden 2017 joulutarjonnan myöhemmin!

Viettämällä joulun keskellä kauneinta Järvi-Suomea Saimaan rannalla, voit nauttia hyvästä jouluruoasta, jouluisesta tunnelmasta sekä tapahtumista ja monipuolisesta ohjelmasta. Tältä sivustolta löydät kootusti Savonlinnan tapahtumat, joulukonsertit, joulumarkkinat, myyjäiset ja lomapaketit valmiin jouluun viettoon Savonlinnan seudulla!

Valmis joulu Savonlinnan seudulla

Yhä useampi valitsee valmiin joulumatkan, jolloin jouluvalmistelut voi jättää toisten huoleksi ja itse keskittyä nauttimaan joulunvietosta. Hotellien ja lomakylien joulupöydät ja joulumenut saaavat veden kielelle. Seudun joulunajan ohjelmat ja jouluperinteet, kuten jumalanpalvelus maailman suurimassa puukirkossa Kerimäellä, takaavat ikimuistoiset joulunpyhät. Jos valitset majoitusvaihtoehdoksi tunnelmallisen lomamökin, voit piipahtaa ravintolassa nauttimassa maittavan jouluaterian valmiiksi katettuna.

Savonlinnan joulu lapsiperheille

Uutuutena etenkin lapsiperheille on jouluksi avautuva Porokylä Rantasalmella. Porokylässä asuu poroja ja siellä järjestetään paljon erilaista puuhaa. Majoituspaikaksi lapsiperheille sopii esimerkiksi tunnelmallinen mökki tai perinteinen hotelli. Tanhuvaaran liikunnallinen jouluohjelma sopii myös koko perheelle. Katso mitä kaikkea Savonlinna tarjoaa lapsiperheille!

Savonlinnan seudun joulutapahtumat

Savonlinnan joulu avattiin 18.-20.11. tapahtumaviikonlopulla. Joulunalusajan huipennus on Joulupukin tupaantulijaiset sekä Tuomaan markkinat Olavinlinnassa 9.-11.12. Savonlinnan seudulla järjestetään myös monia joulukonsertteja ja joulumyyjäisiä.

Joulupukin tupaantuliaiset ja Tuomaan markkinat 10.-11.12.2016

Tänä vuonna vietettiinJoulupukin tupaantuliaisia! Joulupukki ja hänen kolme veljeään olivat vuonna 1475 rakentamassa Olavinlinnaa. Työkomennuksen jälkeen Joulupukki päätti perustaa leluverstaan Korvatunturille muiden veljien jäädessä asustamaan Savonlinnaan. Nyt Joulupukki on päättänyt hankkia itselleen kakkosasunnokseen Olavinlinnan ja tupaantulijaisia vietettiin lauantaina 10.12. Olavinlinnan Tuomaan markkinoiden (10.-11.12.) yhteydessä! Tapahtumamiljöön kohokohtana oli Olavinlinnan ja linnan seudun Kari Kolan tekemä upea valotaideteos. Valotaideteos on tulossa Olavinlinnaan myös ensi vuonna!

Lue lisää talvesta Savonlinnan ja Saimaan seudulla sekä tutustu talvilomatarjouksiin!

Vietä joulu Savonlinnan seudulla!

Joulutapahtumat Savonlinnan seudulla

Katso myös