Viikko-ohjelmat, retket ja opastukset

#saimaamoments

Erilaiset opastetut kierrokset ja retkien takuulähdöt ovat oiva tapa tutustua Savonlinnan seutuun! Ammattitaitoisen oppaan johdolla kuulet mukavia tarinoita sekä mielenkiintoisia faktoja seudusta, Savonlinnasta ja Saimaasta. Tarjolla on retkiä ja opastuksia moneen makuun ja erityisesti luonoretket sopivat koko perheelle. (Kuva: Jari Kankkunen)

Saimaan järviluonnon voit kokea parhaiten opastetuilla kansallispuistoretkillä. Vai haluaisitko kokeilla SUP-lautailua tai joogaa upouudessa Järvikylpylässä? Joogaa voi harrastaa myös muualla seudulla. Olavinlinnan ja Savonlinnan oppaiden oopperapainotteisilla kierroksilla pääset kurkistamaan kulissien taakse!

Kansallispuistoretket

Savonlinnan luontoon ja kansallispuistoihin järjestetään useita opastettuja retkiä päivittäin. Ammattitaitoisen opppaan kanssa on mukava turista leirinuotiolla tai bongailla norppia Saimaalta. Voit myös osallistua joogatunnille tai opetella SUP-lautailun saloja!

Kesän uutuutena helppo retki Linnansaaren kansallispuistoon suoraan Savonlinnasta! Safaribussi noutaa asiakkaat suoraan hotellilta tai juna- tai bussiasemalta ja kyyditsee Oraviin, josta matka jatkuu kohti Linnasaarta veneellä. Päivän aikana voit vierailla museotorpalla ja kävellä merkityillä reitellä. Voit myös kokeilla melomista tai saunoa. Paluukyyti Savonlinnaan illalla safaribussilla tai yöpyminen kansallispuiston maisemissa. Lue lisää retkestä!

Huom! Vaikka retki tai opastus toteutetaan takuulähtönä, muista tehdä ennakkovaraus varmistaaksesi oman paikkasi!

Opastuksia kaupungissa ja kohteissa

Savonlinnan luonnonkaunis ja idyllinen keskusta on mitä parhain ympäristö kävelyopastuksille. Olavinlinnan opastettuja kierroksia järjestetään vuoden ympäri. Sen lisäksi linnassa järjestetään teemaopastuksia, kuten kesäaikaan oopperapainotteisia Backstage-kierroksia.

Savonlinnan Oppaat järjestävät opastettuja kävelykierroksia ja kiertoajeluita tilauksesta ryhmille ympäri vuoden. Kiehtovat tarinat vievät mukanaan vanhankaupungin kaduille, menneiden aikojen huvilaelämään ja savonlinnalaisten merkkihenkilöiden elämänvaiheisiin. Kävelykierrosten kestot 1-2 tuntia, kiertoajelut räätälöidysti tarpeen mukaan. Opaspalveluita Savonlinnassa välittää vastuullinen matkanjärjestäjä Savonlinna Tours.

Takuulähdöt retkille ja opastuksille

Muut tilattavat retket

Opastetut kierrokset Savonlinnan seudulla

Suosittelemme lisäksi