Luonto, retkeily ja kansallispuistot

#saimaamoments

Savonlinnan seudun uniikki luonto

Savonlinnan seudun paras valtti on luonto. Kansallispuistot Kolovesi ja Linnansaari, suuret vesistöt ja upea luonto. Retkeily patikoiden tai meloen Savonlinnassa ja Saimaalla on mahtavaa. Saimaan niemet, saaret ja rannat sekä metsä-alueet ovat retkeilijälle ikimuistoisia, sinne haluat varmasti palata uudestaan. Savonlinnan seudun kansallispuistojen Koloveden ja Linnansaaren retkeilyreitit tarjoavat luontokokemukset Saimaalla jaloimmillaan. Punkaharjulla kuljet maamme kansallismaisemassa, keskellä Suomen luonnon parasta antia.Kansallispuistot ja retkeilyreitit tarjoavat upeita luontomaisemia ja vesistöjä. Saimaannorppa saattaa myös tulla vastaan retkeillessä!

Savonlinnan seudulla voit kokea Saimaan luonnon rikkauden, puuston, kasviston ja suomalaisen metsän eläimet. Norppakin saattaa kurkata rannalla kulkijaa. Savonlinna on yksi Etelä-Savon maakunnan vain kolmesta kaupungista, ja täälläkin luonto on kaikkialla lähellä. Savonlinna on rakennettu saarille, joten Saimaa ei ole kaukana minne sitten menetkään.

Kaunis kesäpäivä patikoiden Saimaan rannalla ei unohdu sinulta milloinkaa!

Tutustu talven luonto-ohjelmiin Linnansaaren kansallispuistossa!

Kansallispuistot ja Saimaannorppa

Koloveden, kolmen kunnan alueella (Enonkoski, Heinävesi, Savonlinna) sijaitseva kansallispuisto on kooltaan 55 km2. Kansallispuisto on ihanteellinen veneellä, kanootilla tai kajakilla liikkuville. Yksi luontopolku ja yksi retkeilypolku tutustuttavat alueeseen ja ympäröivään luontoon. Kuuluisin Koloveden nähtävyyksistä on Ukonvuori. Sen hulppeat rinteet jäävät mieleen. Myös muinaisista eränkävijöistä kertovat maalaukset seinämässä ovat näkemisen arvoiset. Kolovedellä hiljaisuus on taattu, sillä Saimaannorpan pesimisen vuoksi moottoriveneet ovat lähes kaikkialla puistossa kielletty.

Linnansaaren kansallispuisto koostuu sadoista saarista ja suurista järvenselistä. Alue on upea niin päiväretkeilijöille, telttailijoille kuin veneilijöillekin. Linnansaarella saatat nähdä myös Saimaannorppia. Useat luontopolut ja retkeilyreitit odottavat kulkijaa. Näköalapaikalta voit ihailla Saimaan kaunista maisemaa.

Lisätietoja Koloveden kansallispuistosta sekä Linnansaaren kansallispuistosta.

Tapahtumia

Kansallispuistot ja suojelualueet

Luontokohteet, retkeilyreitit ja puutarhat

Hae yrityksiä ja palveluita

Suosittelemme lisäksi