Museot Savonlinnan seudulla

#saimaamoments

Museot ovat mielenkiintoisia vierailukohteita ympäri vuoden. Savonlinnan seudun museoissa voit matkata ajassa taaksepäin. Riihisaari Saimaan luonto- ja kulttuurikeskus esittelee seudun menneisyyttä ja kulttuuria Laiturilla -perusnäyttelyn ja useiden vaihtuvien näyttelyiden avulla. Kuva: Lusto – Suomen Metsämuseo.

Riihisaaren rannassa on kesäaikaan vierailijoille avoinna museolaivoja. Laivoja on niin paljon, että Savonlinnan maakuntamuseo taitaa olla Suomen suurin höyrylaivavarustaja. Saimaan luonto- ja kulttuurikeskus Riihisaari on avoinna ympäri vuoden. Museot Savonlinnassa ja lähiseudulla tarjoavat kulttuuria, menneisyyttä ja nykyaikaa.

Olavinlinnassa on linnamuseo, jossa esitellään linnasta löytyneitä esineitä. Olavinlinnassa on myös ortodoksinen museo, jossa on nähtävillä ikoneita ja muuta kirkollista esineistöä Suomesta ja Venäjältä. Myös Olavinlinna toivottaa matkailijat tervetulleiksi vuoden ympäri. Olavinlinnassa järjestetään myös mielenkiintoisia tapahtumia pitkin vuotta.

Suomen Metsämuseo Lusto Punkaharjulla on metsäkulttuurin valtakunnallinen erikoismuseo, jonka näyttelyt kertovat suomalaisten suhteesta metsään ennen, nyt ja tulevaisuudessa. Lustossa myös järjestetään monia tapahtumia ja teemapäiviä, Luston on myös oiva käyntikohde perheille ympäri vuoden!

Mielenkiintoinen käyntikohde on myös Kerimäellä sijaitseva, kesäisin avoinna oleva Suomen järvikalastusmuseo, joka on maamme ensimmäinen kalastuksen erikoismuseo. Järvikalastusmuseon kokoelmissa on noin 3000 kalastukseen liittyvää esinettä ja yli 9000 valokuvaa.

Etelä-Savon museot

Suosittelemme lisäksi