Tarjoukset

Vieraile maailman suurimmassa puukirkossa ja Savonlinnan Tuomiokirkossa

Savonlinnan seudulla on monia hyvin tunnettuja nähtävyyksiä, joista Olavinlinnan ohella maailman suurin puukirkko Kerimäellä ja Savonlinnan Tuomiokirkko Savonlinnan keskustassa ovat varmasti usemmille tuttuja.

Molemmissa kirkoissa voit vierailla kesäaikaan maksutta.

Maailman suurin puukirkko Kerimäellä

Kerimällä kirkkaan puruveden pitäjässä sijaitsee maailman suurin puukirkko, “keltainen jättiläinen”. Kirkosta löytyy istumapaikkoja noin 3000 henkilölle ja seisomapaikkoja jopa 5000!

Moni ihmettelee kirkon valtavaa kokoa ja tarina kertookin, että sen suunnittelussa olisi käynyt mittavirhe. Totuus on kuitenkin se, että vuonna 1844 kirkon piiirrustuksen laatineen arkkitehti Anders Granstedtin tavoitteena oli, että puolet pitäjän asukkaista mahtuisi kirkkoon yhtä aikaa. Oli niin tai näin, Kerimäen kirkko ja koko piskuinen kylä on näkemisen arvoinen!

Kerimäen kirkko on avoinna:

* 4.6. – 24.6. klo 10-16
* 25.6. – 30.6. klo 10-18
* 1.7. – 31.7. klo 10-19
* 1.8. – 12.8. klo 10-18
* 13.8. – 31. 8. klo 10-16

Kirkon osoite: Hälväntie 1, 58200, Kerimäki.

Parhaiten Kerimäelle pääset omalla autolla. Savonlinna-Kerimäki -välillä kulkee mysö linja-autoja – tarkista aikataulut

***

Savonlinnan Tuomiokirkko – uusgotiikkaa vuodelta 1879

Tuomiokirkko on Savonlinnan seurakunnan pääkirkko. Kirkon nimi juontaa juurensa Savonlinnassa vuosina 1896-1924 sijainneesta piispanistuimesta. Tuomiokirkon suunnitteli arkkitehti A.H. Dahlström, rakennustyö tehtiin vuosina 1874-78 ja kirkko vihittiin käyttöön 2.2.1879. Istumapaikkoha kirkossa on 800 hengelle.

Tuomikirkko sijaitsee keskellä Savonlinnaan kivenheiton päässä Kauppatorilta. Kirkossa järjestetään sekä kesä- että talviaikaan paljon konsertteja ja tapahtumia.

Savonlinnan Tuomiokirkko avoinna:

* Kirkko on avoinna päivittäin 4.6-12.8.2018 klo 10.00-18.00.

Kirkon osoite: Pappilankatu 8, 57100 Savonlinna

***

Kesän tapahtumat ja konsertit

Kirkkomusiikin kesä soi kaikissa sävellajeissa. Seurakunnan musiikkityö järjestää kesän aikana yhteensä yli 40 konserttia ja yhteislaulutilaisuutta.

Kesän musiikkitapahtumat käynnistyvät kesäkuun alussa ja sesonki jatkuu elokuuhun asti. Musiikkitarjontaa riittää koko seurakunnan alueella eli Savonlinnan kaupungissa, Enonkoskella, Kerimäellä, Punkaharjulla, Rantasalmella ja Savonrannalla. Valtaosaan tapahtumista on vapaa pääsy tai vaihtoehtoisesti vapaaehtoinen ohjelmamaksu.

Seurakunnan omien kanttoreiden lisäksi kesäkonserteissa kuullaan nimekkäitä vieraita sekä seutumme omia muusikoita, kuten Savonlinnan orkesteria. Tarjontaa täydentävät Pikkukirkon yösoitot, jotka järjestetään yhteistyössä Savonlinnan Pikkukirkko-kulttuuriyhdistyksen, Saimaan ortodoksisen seurakunnan ja Savonlinnan Musiikkiakatemian kanssa.

Katso konsertit ja tapahtumat!

***

Savonlinnan seudulla on kivaa kesätekemistä perheille sekä kultuurista ja luonnosta kiinnostuineille matkailijoille. Katso kaikki kesävinkit!

Lisätiedot

Hinta