Viimeisellä linjalla Suomi 100 vuotta -tapahtuma Herttuassa Kerimäellä (Kulttuuri, kulttuurikohteet ja -nähtävyydet, Majoitus, Hotellit, Sotahistorialliset kohteet)

Hotellimme sijaitsee Veneenniemessä, missä 1940- luvun alussa on sijainnut Veneenniemen tukikohta. Vihollinen on varauduttu ottamaan vastaan kapean niemenkannaksen molemmin puolin. Jäänteitä näistä tukikohdan ajoista löytyy alueeltamme yhä. Hotellimme yhteydessä sijaitsee myös sotahistoriallinen näyttely ”Viimeisellä linjalla”, joka esittelee Salpa-aseman ja Suomen sotien 1939-1945 ajan historiaa, niin rintamalla kuin siviiliväestönkin parissa. Näyttelyyn kuuluu sisänäyttely sekä vasta uudistunut ulkonäyttely; sotahistoriallinen luontopolku Salpalinjalla, jossa on esillä laaja kokoelma raskasta sotakalustoa, muun muassa jalkaväen, kenttätykistön ja ilmatorjunnan raskaita tykkejä.

Lauantaina 20.5.2017 hotellimme alueella vietetään päivää sotahistoriallisissa merkeissä. Päivällä alueellamme vietetään Viimeisellä Linjalla- Suomi 100 vuotta- seminaari- ja tapahtumapäivää, joka tarjoaa osallistujilleen asiantuntijoiden esitelmiä Salpalinjasta, reserviläisten taistelunäytöksen, tutustumisen Viimeisellä linjalla- näyttelyyn, sota-ajan musiikkia ja mahdollisuuden soppatykki-lounaaseen. Seminaarin luennoitsijoina ovat Kenraaliluutnantti Heikki Koskelo (evp), Arkeologi FM John Lagerstedt, Res.majuri, rauhanturvaveteraani Terho Ahonen sekä maakunta-arkeologi ja tutkija Jorma Hytönen.

Illalla Hotelli Herttuan ravintolassa nautitaan Mannerheimin päivällinen kera asiaankuuluvan Marskin ryypyn. Päivällisen menu koostuu ruokalajeista, jotka tunnetaan Marsalkan suosikkeina kuten Vorschmack ja paistettu kuha Mannerheimin tapaan. Päivällisen ohjelmaan sisältyy johdatus Mannerheimin kulinaariseen historiaan ja illan päätteeksi tanssitaan sota-ajan musiikin tahtiin, sillä jatkosodan aikainen tanssikielto ei ole enää onneksi voimassa.

Ohjelmallisen majoituspaketin hinta 92 €/hlö/2hh, 1hh-lisä 29 €.
Hintaan sisältyy majoitus 2hh:ssa, aamiainen, Viimeisellä linjalla- Suomi 100- ohjelma ja soppatykkilounas, Mannerheimin päivällinen ohjelmineen. Päivällinen sisältää Marskin ryypyn, alkuruokapöydän antimet, paistettua kuhaa, vorschmackia, suklaakakkua ja kahvin. Lisäksi hintaan sisältyy aamu- ja iltasaunat uinteineen sekä kuntosalin käytön. Lisävuorokausi 59€/hlö/2hh puolihoidolla.

Tervetuloa juhlimaan Suomi 100 vuotta!

Varaukset puh. 015 769900, 015 7699176, myyntipalvelu@herttua.fi