Porokylä ja muut vierailukohteet

#saimaamoments

Talvilomalla kannattaa vierailla Savonlinnan seudun päänähtävyyksissä ja käyntikohteissa, jotka sopivat koko perheelle ja palvelevat vierailijoita vuoden ympäri! Kuva: Anssi Taskinen

Tiesitkö, että täällä voit nähdä oikeita suloisia poroja? Olavinlinna ottaa vastaan vieraita ympäri vuoden ja siellä järjestetään myös erilaisia teemakierroksia ja tapahtumia. Valtakunnallinen metsäkulttuurin erikoismuseo Luston näyttelyt ja tapahtumat kertovat monipuolisesti metsästä ja sen merkityksestä suomalaisten elämässä. Riihisaari puolestaan tarjoaa elämyksiä ja tietoa Saimaan kulttuurihistoriasta ja luonnosta.

Keskiaikainen Olavinlinna on Savonlinnan päänähtävyys jossa vierailee vuosittain kymmeniä tuhansia matkailijoita. Opastetun kierroksen aikana kuulet mielenkiintoisia tarinoita linnasta ja sen historiasta sekä kierrät ympäri linnan sokkeloisia käytäviä ammattitaitoisen oppaan johdolla. Talvella vierailu Olavinlinnassa on erittäin suositeltua, sillä talvisaikaan linnan pihoilla voi kiertää vapaammin kuin kesällä oopperajuhlakatsomon ollessa paikoillaan. Olavinlinnan museokaupasta nappaat mukaan mieleisen matkamuiston!

Olavinlinnasta löytyy myös mielenkiintoinen näyttely linnan historiasta. Nähtävillä on myös esittelyfilmi, jonka avulla voit matkata menneisyyteen ja nähdä, millaista linnan elmänä on eri aikakausina ollut. Perusnäyttelytilaan on mahdollista kulkea myös pyörätuolilla ja rollaattorilla.

Punkaharjulla sijaitseva metsäkulttuurin valtakunnallinen erikoismuseo Suomen Metsämuseo Luston näyttelyt kertovat suomalaisten suhteesta metsään ennen, nyt ja tulevaisuudessa. Aivan Olavinnlinna kupeessa sijaitseva Riihisaari Saimaan luonto- ja kulttuurikeskuksen perusnäyttely Laiturilla vie kävijän matkalle Saimaan alueen historiaan jääkauden lopulta aina 1960–luvulle. Perusnäyttelyiden lisäksi niin Lustossa kuin Riihisaaressakin on vaihtuvia näyttelyitä.

Suosittelemme lämpimästi myös piipahtamaan Savonlinnan Wanhassa kaupungissa ja Linnankadulla sekä poikkeamaan Linnankadun pikku putiikkeihin.

Vuosi sitten uutuutena Rantasalmelle avautui Porokylä, jossa pääset tutustumaan porojen elämään sekä viettämään mukavaa päivää erilaisten aktiviteettien parissa!

Savonlinnan seudun tapahtumat

Alla olevassa listauksessa on poimintoja Savonlinnan seudun kuluvan tapahtumista. Selataksesi kaikkia tapahtumia ja tehdäksesi täsmällisiä hakuja esimerkiksi ajankohdan tai tapahtuman teeman mukaisesti, selaa tapahtumia tapahtumakalenterista!

Katso myös

Suosittelemme lisäksi