Retkiluistelu Saimaalla

#saimaamoments

Savonlinnan seudulla on Saimaa kaikkialla lähellä, joten mikäpä olisi parempi tapa talviliikuntaan kuin matkaluistelu. Retkiluistelu sopii kaikille, eikä se vaadi kovaa kuntoa – jokainen voi luistella omalla vauhdillaan ja itselleen sopivan matkan. Pitkäteräiset retkiluistimet kiinnitetään tukeviin kenkiin tai monoihin, ja niitä voi vuokrata Savonlinnan seudun välinevuokraamoista. Retkiluistelukausi kestää tavallisesti tammikuusta aina maaliskuulle saakka.

Savonlinnan seudulla on kilometreittäin hoidettuja ja turvallisia luistelureittejä. Reittejä löytyy Savonlinnasta, Punkaharjulta sekä Rantasalmelta. Linnansaaren kansallispuiston halki Oravista Rantasalmelle Järvisydämeen kulkeva reitti on ehkäpä Suomen upein ja pisin; järviluonnon keskellä kulkevaa jääreittiä on yhteensä jopa 40 kilometriä sään niin salliessa. Reitille ovat tervetulleita niin luistelijat, potkukelkkailijat, hiihtäjät sekä kävelijät. Luistelureittien varrelta löytyy taukopaikkoja, joissa voit levätä ja syödä eväitä upeissa Saimaan talvimaisemissa.

Katso ajantasainen tiedot reittien kunnosta Punkaharjun ja Oravin päiväkirjoista!

Jäähallin yleisöluisteluvuorot

Savonlinnan jäähallissa (Savontie 3, 57170 Savonlinna) pääsee luistelemaan pääsääntöisesti sunnuntaisin klo 10.45-11.45. Tarkista aikataulut!

Suosittelemme lisäksi