Riihisaari

Saimaan luonto- ja museokeskus

Riihisaari on kohtaamispaikka ja näyttelykeskus, jossa viihtyy koko perhe! Riihisaaresta löydät Savonlinnan maakuntamuseon ja Metsähallituksen näyttelyt vaihtuvine teemoineen. Riihisaaressa toimii myös ympärivuotinen Savonlinnan seudun matkailu- ja retkeilyinfo.

Riihisaari sijaitsee Wanhassa Savonlinnan Olavinlinnan kupeessa historiallisessa ympäristössä Saimaan rannalla. Riihisaari tarjoaa elämyksiä sekä tietoa Saimaan kulttuurihistoriasta ja luonnosta koko perheelle, ympäri vuoden. Riihisaaressa voit tutustua saimaannorppaan, saada tietoa kansallispuistoista sekä kesäaikaan aitoihin höyrylaivoihin. Alle 18-vuotiaat pääsevät museoon veloituksetta!

Riihisaaressa järjestetään paljon erilaisia tapahtumia. Riihisaari sekä tervahöyry Mikko sopivat myös erilaisten juhlien pitopaikaksi.

Saimaan sylissä -perusnäyttely

Kesällä 2018 avattu uusi perusnäyttely kertoo ihmisen ja luonnon yhteydestä Saimaalla, Saimaan alkuperäisestä asukkaasta norpasta sekä höyrylaivakaupungin synnystä ja elämästä. Elämyksellinen näyttely hellii kaikkia aisteja, ja vie kävijän mukaan Saimaan leppoiseen tunnelmaan.

Tutustu Riihisaareen

Riihisaaren näyttelyt ja tapahtumat

Suosittelemme lisäksi