Rantasalmen kirjasto

Rantasalmen kirjasto sijaitsee Rantasalmen kunnan virastotalossa. Rantasalmen kirjasto on osa kolmen kirjaston ja yhden kirjastoauton muodostamaa Toenperän kirjastoa, jonka yhteiskäytössä olevaan kokoelmaan kuuluu 162765 nidettä: kirjoja, lehtiä, äänitteitä, elokuvia, esineitä, pelejä, urheiluvälineitä ja laitteita.

Kirjastossa on lehtienlukusali, joka on kaikkien käytettävissä kirjaston aukioloaikoina.

Sanomalehtiä voi lukea myös kirjaston tietokoneilla. ePress -palvelussa on kotimaisia maakunta- ja paikallislehtiä. Pressdisplay-lehtitietokannan kautta pääsee lukemaan yli 500 lehteä 37 eri kielellä.

Kirjastossa on viisi asiakaspäätettä, joista kaksi on tarkoitettu lyhytaikaiseen, kaksi pitkäaikaiseen käyttöön ja yksi pelkästään verkkokirjaston web-origon käyttöä varten. Laitteita voi varata käyttöön etukäteen kirjaston asiakaspalvelusta.

Kirjastossa on avoin langaton verkko.

Kirjastossa on myös monitoimilaite. Laitteella voi kopioida, skannata sekä tulostaa kaikilta asiakaspäätteiltä. Tulostaminen onnistuu myös lähettämällä laitteelle sähköpostia, jonka liitetiedostona on tulostettava dokumentti.

Kysy myös mahdollisuudesta vuokrata tutkijanhuone käyttöösi.

Kirjastossa vaihtuvia taidenäyttelyitä.

Lisätiedot

Aukioloajat
ma 9-17, ti-to 9-19, pe 9-17, la 9-14 aattoina 9-16 itsepalveluna 9-10 kesälauantaisin 30.4-1.9.suljettu. Poikkeuksellisesti suljettu 13.12.2015 - 3.1.2016 järjestelmämuutoksen vuoksi
Esteettömyys
Esteetön liikkuminen, Pysäköinti, WC
Ilmainen WiFi
Kyllä