Savonlinnan Kauppatori

Suomessahan on satoja kauppatoreja, mutta vain yksi niistä on Savonlinnan kauppatori.

Savonlinnan torimyyjät Savonlinnan torista tekee ainutlaatuisen jo pelkästään sen sijainti erityisen vilkkaassa kesämatkailukaupungin ytimessä, poikkeuksellisen hienossa rantamaisemassa Haapaveden ja Pihlajaveden yhdistävän, vuolaasti virtaavan, Haapasalmen kupeessa. Kaupungin keskeisimmät puistot ja matkustajasatama ovat osa torin lähimiljöötä.

Oopperapäivän avaus on torinvieressä Satamapuistossa juhlakaudella joka aamu, historialliset höyrylaivat huuteloo lähtötervehdyksiään satamassa, nykyaikaisemmat moottoriristeilijät starttaavat myös ihan torinkupeelta ja vingauttavat omat tervehdyksensä tämän tästä. Kaupan rakennemuutoksen myötä on Savonlinnankin torikauppa muuttunut vuosikymmenten saatossa enemmän kesäpainotteiseksi, mutta silloin on sitten sitäkin vilkkaampaa ja tunnelma käsinkosketeltavissa.

Savonlinnan tori tarjoaa, niin matkailijoille kuin paikallisillekin, ikimuistoisia nautintoja torikahviloiden, kalaravintoloiden ja torimyymälöiden herkkujen parissa.

Torin tarjontaan oleellisesti kuuluvat maailmankuulut lörtsyt, kalakukot ja muut herkulliset leipomukset, tuoreet vihannekset, juurekset, marjat ja hedelmät, taimet ja kukat sesonkien mukaan, käsityöläisten luomukset ovat mitä moninaisimpia perinteisistä tekstiilitöistä kalastusvälineisiin ja koruihin saakka. On luonnonantimia, luomutuotteita, teollisesti valmistettujakin löytyy. Siis Savonlinnan torilla on kaikki!

Erityisen maininnan ansaitsevat Savonlinnan torilla Suomen suloisimmat toritytöt ja reippaimmat toripojat unohtamatta perinteisiä ”tormummoja” ja ”torukkoja”, jotka palvelevat Teitä parhaan kykynsä mukaan. Tervetuloa torille kokemaan ainutlaatuisia nautintoja Oopperajuhla-kaupungin sykkeessä.

Savonlinnan kaupungin torin aukioloajat:
ma-pe klo 7.00–15.00, la klo 7.00–14.00

1.6.–15.8. välisenä aikana:
ma-pe klo 6.00–16.00, la klo 6.00–15.00

Kesäkuu:
su klo 9.00–16.00

Heinäkuun aikana:
ma-pe klo 6.00–20.00, la klo 6.00-16.00, su klo 9.00-16.00

Oopperajuhlakauden jatkuessa elokuulle noudatetaan heinäkuun aukioloaikoja.

Lisätiedot

Ilmainen WiFi
Ei