Suomi 100 vuotta

#saimaamoments

Suomi 100 -juhlavuosi Etelä-Savossa

Suomen itsenäisyyden juhlavuodelle 2017 rakennetaan valtakunnallinen ohjelmakokonaisuus Yhdessä -teemalla. Etelä-Savon maakunnallinen Tämä on koti -teema sitoo eteläsavolaisten kaupunkien, kuntien ja toimijoiden omat juhlavuoteen liittyvät tapahtumat ja tekemiset yhteen. Maakuntaliitto on käynnistänyt vuoden 2016 alusta Etelä-Savon Suomi 100 -juhlavuoden koordinaatiohankkeen, joka jatkuu juhlavuoden 2017 loppuun. Hankkeella muodostetaan maakunnallinen yhteistoimintaverkosto ja ohjelmakokonaisuus. Juhlavuoden toteuttamisessa maakuntaliitto toimii yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa ja tukee osaltaan heidän juhlavuositapahtumien, -ohjelmien ja -projektien toteuttamista.

Helmikuuhun 2017 mennessä viralliseen ohjelmaan on liitetty lähes 3 500 erilaista hanketta kaikkialta Suomesta, tuossa joukossa on mukana jo yli 100 hanketta myös Etelä-Savosta. Mukaan voi hakeutua aina syksyyn 2017 asti, kaikille avoin ohjelmaan haku tapahtuu osoitteessa suomifinland100.fi. Etelä-Savon juhlavuoden tapahtumia ja sisältöjä esitellään omalla sivustolla osoitteessa: esavosuomi100.wordpress.com.

Suomi 100 -juhlavuosi Savonlinnan seudulla

Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. Juhlavuoden teema on “Yhdessä”. Tule juhlimaan satavuotiasta Suomea kanssamme Savonlinnan seudun moninaisiin juhlavuoden tapahtumiin! Alla kooste Savonlinnan seudun juhlavuoden tapahtumista.

Lisää seudun tapahtumia löydät SavonlinnaNyt -tapahtumakalenterista. Kuva: Suomi 100/Leena Koskela.

Suomi 100 -tapahtumat Savonlinnan seudulla

Suosittelemme lisäksi