Ihana syksy Saimaalla

#saimaamoments

Lomaile Saimaan järviluonnossa

Syysloma tuo kaivattua virkistystä syksyisen aherruksen keskelle. Syksyinen Saimaan järviluonto ja Savonlinnan seutu kutsuu samoilemaan metsiin ja keräämään talteen marjat sekä sienet. Lähimetsien lisäksi Savonlinnassa on paljon upeita ulkoilupaikkoja, joista yksi upeimmista on aivan kaupungin keskustassa Spahotel Casinon takana sijaitseva Sulosaari. Saaressa on hyvin merkityt polut sekä kauniita paikkoja vaikka piknikille. (Kuva: Anssi Taskinen)

Upeat ulkoilumaastot löydät myös Vuoden 2017 Retkikohteesta Punkaharjulta. Alueella on useita hyvin merkittyjä reittejä joita pitkin voi käyskennellä Suomen kansallismaisemassa. Aurinkoisella säällä on mukava liikkua luonnossa myös meloen tai pyörällä – katso liikuntavälineiden vuokrauspisteet.

Luonnosta kiinnostuneille seudulla järjestetään opastettuja retkiä ja ohjelmia takuulähtöinä. Opastuksia ja retkiä on saatavilla myös ennakkovarauksesta omalle porukalle. Seudun kahdessa kansallispuistossa, Linnansaaressa ja Kolovedellä, voi retkeillä joko omatoimisesti tai opastetusti.

Kokemista ja näkemistä Savonlinnan seudulla

Oiva vaihtoehto koko perheen mukavan syysloman viettoon on suunnata kylpylälomalle koko perheen voimin. Kylpylävaihtoehtoja Savonlinnan seudulta löytyy kallioon louhitusta Järvikylpylästä sporttikylpylään sekä tietenkin myös perinteisempään makuun sopivia vaihtoehtoja.

Golfin pelaajille Savonlinna on loistokohde myös syksyllä. Yksi Suomen vaativimmista golfradoista, Kerigolf, sijaitsee aivan Savonlinnan kupeessa ja golfata voit ainakin lokakuun puoleen väliin saakka.

Aina kiinnostavat seudun nähtävyydet, kuten Olavinlinna ja Suomen Metsämuseo Lusto sopivat koko perheen vierailukohteeksi.

Uutuutena paikallinen pienpanimo Waahto Brewery avaa Panimoshopin, jossa voit käydä nauttimassa Huvilan tunnelmasta sekä nauttia oman panimon tuotteista paikan päällä tai ostaa niitä mukaan kotiin viemisiksi tai tuliaisiksi. Panimoshop palvelee joka lauantai.

Syksyn tapahtumatärpit

Vinkit syksyiselle Saimaalle

Lisää syksyn tapahtumia

Tutustu kuluvan viikon tapahtumatarjontaan alta. Lisää seudun tapahtumia seudun sähköisestä tapahtumakalenterista savonlinnanyt.fi!

Suosittelemme lisäksi