Ihana syksy Saimaalla

#saimaamoments

Lomaile Saimaan järviluonnossa

Syksyinen Saimaan järviluonto ja Savonlinnan seutu kutsuu samoilemaan metsiin sekä keräämään talteen marjat sekä sienet. Savonlinnassa on paljon upeita ulkoilupaikkoja, joista yksi on aivan kaupungin keskustassa Spahotel Casinon takana sijaitseva sympaattinen Sulosaari. Saaressa on hyvin merkityt polut sekä kauniita paikkoja vaikka piknikille. Kuva: Anssi Taskinen

Myös Punkaharjulla on useita hyvin merkittyjä reittejä, joita pitkin voi käyskennellä Suomen kansallismaisemassa. Aurinkoisella säällä on mukava liikkua luonnossa myös meloen tai pyörällä – katso liikuntavälineiden vuokrauspisteet.

Luonnosta kiinnostuneille seudulla järjestetään opastettuja retkiä ja ohjelmia takuulähtöinä. Opastuksia ja retkiä on saatavilla myös ennakkovarauksesta omalle porukalle. Seudun kahdessa kansallispuistossa, Linnansaaressa ja Kolovedellä, voi retkeillä joko omatoimisesti tai opastetusti.

Aktiviteetteja ja nähtävää

Oiva vaihtoehto koko perheen mukavan syysloman viettoon on suunnata kylpylälomalle koko perheen voimin. Kylpylävaihtoehtoja Savonlinnan seudulta löytyy kallioon louhitusta Järvikylpylästä sporttikylpylään sekä perinteisempään makuun sopivia vaihtoehtoja.

Golfin pelaajille Savonlinna on loistokohde myös syksyllä. Yksi Suomen vaativimmista golfradoista, Kerigolf, sijaitsee aivan Savonlinnan kupeessa ja golfata voit ainakin lokakuun puoleen väliin saakka. Myös Rantasalmella on suosittu golf-kenttä. Tai miltä kuulostaisi maastoratsastusretki syksyisessä luonnossa? Sisäaktiviteetteja kaipaava löytää Olavinkadulta Megazone -laserammuntapelin sekä kaksi eri Pakohuonetta (Escaperoom).

Seudun kiinnostavat nähtävyydet; Olavinlinna, Riihisaari ja Suomen Metsämuseo Lusto sopivat koko perheen vierailukohteiksi.

Vinkit syksyiselle Saimaalle

Syksyn tapahtumatärpit

Kuluvan viikon tapahtumat

Tutustu kuluvan viikon tapahtumatarjontaan alta. Lisää seudun tapahtumia seudun sähköisestä tapahtumakalenterista!

Suosittelemme lisäksi