Talviloma Savonlinnan seudulla

#saimaamoments

Talviloma ja hiihtoloma Saimaalla Savonlinnan seudulla tuo piristystä talveen. Seudullamme on monipuolista tekemistä talvella aktiviteeteista tapahtumiin ja paikallisruoasta monipuolisiin kulttuuritapahtumiin. Vietät ulkoilupäivää, suunnittelet viikonloppulomaa tai pidempää talvilomaa – Saimaan äärellä voit rentoutua mieluisten aktiviteettien parissa, tai ihan vain nauttia luonnon kauneudesta. Tervetuloa kokemaan talvisen Saimaan kauneus ja monipuoliset aktiviteetit!

Talvilomapaketit ja majoitustarjoukset

Valitse joko valmiiksi paketoitu loma tai edullinen majoitustarjous ja vietä unelmiesi talviloma Saimaalla. Seudun luontoaktiviteettien; retkiluistelu, lumikenkäilyn ja hiihdon parissa viihtyy koko perhe. Hyvinvointiloma hulppeassa huvilassa luonnon keskellä tai sporttiloma monipuolisen ohjelman ja terveellisen ruoan parissa antaa takuulla virtaa koko talven yli.

Talven aktiviteetit ja vierailukohteet

Savonlinnan seudulla on yhteensä satoja kilometrejä hiihtolatuja sekä Suomen pisimmät hoidetut retkiluistelureitit. Punkaharjulta löytyy myös Lumikenkäpuisto, jonka 8 reitille voit lähteä vaikka koko perheen voimin. Omia välineitäkään et tarvitse, vaan ne voit kätevästi vuokrata paikan päältä. Miltä kuulostaisi pulahdus hyiseen Saimaaseen kelluntapuku päällä, tai rekiretki Linnansaaren kansallispuistossa?

Tämän talven uutuutena on Porokylä, jossa asustaa ihka oikeita poroja! Porokylässä on myös monenmoista talvista puuhaa. Savonlinnan seudun tärkein nähtävyys Olavinlinna on avoinna ympäri vuoden. Suomalaiseen metsään pääset tutustumaan Suomen Metsämuseo Lustossa sekä Saimaan alueen historiaan Saimaan luonto- ja kulttuurikeskus Riihisaaressa.

Perheloma Saimaalla

Savonlinnan seutu sopii erinomaisesti myös perhelomakohteeksi. Lapsiystävälliset käyntikohteet, kuten jännittävä Olavinlinna sekä Porokylä ovat elämys koko perheelle. Suomen Metsämuseo Lustossa perheet pienimmät pääsevät tutustumaan metsän merkitykseen sekä kurkkaamaan karhunpesään. Riihisaaressa taas koko perhe voi tutustua sympaattisen Saimaannorpan elämään sekä höyrylaivojen historiaan. Kunnon sauna ja pulahdus uima-altaaseen puuhakkaan talvipäivän jälkeen maittaa kaiken ikäisille.

Talviset tapahtumat

Savonlinnan kesä tunnetaan moninaisista tapahtumista, mutta ei Savonlinnassa uinuta talvisaikaankaan. Teatteriesitykset, konsertit sekä monipuoliset näyttelyt ovat oiva tapa viettää mukavaa talvipäivää. Helmikuussa Punkaharjulla järjestetään (sään salliessa) Soihtuluistelu, jossa osa retkiluistelureitistä valaistaan illan ajaksi jätkänkynttilöin ja ulkotulin.

Tunnelmallinen joulu Savonlinnassa

Tule viettämään valmis, perinteinen joulu talvisen Saimaan rannoille. Maukkaat jouluherkut, kiireetön tunnelma sekä leppoisa jouluohjelma takaavat rentouttavan joulun koko perheelle. Ja oletko jo kuullut, että tänä vuonna Olavinlinnassa juhlittiin Joulupukin tupaantuliaisia?