Kavereiden yhteistä aikaa Saimaalla

Kesän hauskimmat tapahtumat ja aktiviteetit

Savonlinnan seudulla voitte viettää urheilullisen aktiiviloman kaupungissa, rentoutua kansallispuistoissa, nauttia lähiruoasta, seilata sisävesiristeilyillä Saimaan sinisillä aalloilla ja osallistua monenlaisiin kesätapahtumiin!

Savonlinnan seutu on tunnettu lukuisista kesätapahtumistaan. Savonlinnassa esiintyy kesäisin mittava kattaus eturivin artisteja ja parhaiten pääset aitoon tunnelmaan ulkoilmakonserteissa ja festivaaleilla aivan Saimaan välittömässä läheisyydessä. Vinkkinä muun muassa Järvisydän Open Air ja Puruvesi Pop. Kannattaa myös katsoa Saimaan rannalla sijaitsevan panimoravintola Huvilan esiintyjät. Entä oletteko olleet keikalle jo Punkaharjun Tuunaansaaren luolastossaSavonlinnan ja Saimaan kesätapahtumat on koottu yhteen sivustolle, mistä löydät niin festivaalit, konsertit kuin vierailukohteetkin.

Saimaan risteilyllä viihtyvät kaikki ja mikä parasta, iltaristeilyn jälkeen voitte jäädä jatkamaan iltaa laivaravintolan kannelle. Reittiristeilyt myös Järvisydämeen ja Linnansaareen (to ja la) sekä Kanavaristeilyt Heinäveden reitillä ovat myös mielenkiintoinen vaihtoehto!

Saimaan puhdas järviluonto Savonlinnan lähettyvillä sekä kansallispuistot Linnansaari (bongaa norppa opastetulla retkellä!) ja Kolovesi tarjoavat upeita retkikohteita. Punkaharjun kutsuu tutustumaan upeaan luontoon, Savonlinnassa voi vuokrata mm. sup-laudat ja kansallispuistoissa vuokrataan kanootteja ja kajakkeja.  Keskustassa pelataan minigolfia tai haastetaan kaverit Megazone-laserammuntaan tai testataan Pakohuoneessa yhteistyön sujuvuus!

Kesäistä tunnelmaa löydät myös Savonlinnan monipuolisista vierailukohteista, näyttelyistä ja putiikeista. Vinkkinä muun muassa Olavinlinnan suositut oopperapainotteiset Backstage -kierrokset, vierailu maailman suurimmassa puukirkossa, Punkaharjulla sijaitseva Taidekartano – Johanna Oras sekä Savonlinnan Taito Shopissa Jukka Rintalan näyttely.

Oman lomamökin vuokraaminen mahdollistaa koko porukan majoittumisen rattoisasti saman katon alle. Laatuaikaa vietetään Saimaan rannalla saunoen sekä yhdessä grillaten. Iltapalan voitte kalastaan myös suoraan Saimaasta ja ruoat voi maustaa metsästä kerätyillä villiyrteillä! Jos taas kesälomalla kaipaat valmiimpaa pakettia, niin niitäkin löydät Savonlinnan seudulta: kylpylälomasta sporttisimpiin vaihtoehtoihin.

”Se on Muikku!”, sanomme Savossa, nautimme lähiruoasta ja lörtsyistä  sekä kutsumme teidätkin nauttimaan Savonlinnan ja Saimaan seutujen superfoodia, rentoutumaan järvimaisemissa ja nauttimaan monipuolisesta ohjelmasta! Tervetuloa!

Inspiroidu!

Tapahtumat Saimaan rannoilla

Kivaa tekemistä ja kokemista yhdessä

Syö ja nuku hyvin

Kohteet kartalla

Kysyttävää? Ole yhteydessä!

100 syytä matkustaa Suomessa

Kesäloma Savonlinnan seudulla