Kavereiden yhteistä aikaa Saimaalla

Hauskaa yhdessäoloa ja monipuolista tekemistä

Savonlinnan seudulla rentoudut luonnossa, harrastat monipuolisesti sekä nautit hyvästä ja terveellisestä lähiruoasta. Seilaa Saimaan sinisillä aalloilla sekä nauti pikkukaupungin idyllisestä tapahtumatarjonnasta.

Mökkiloma Saimaan rannalla on kaveriporukoiden kesän must. Seudulla voi myös harrastaa porukalla – lähtekää tutkimusretkelle kansallispuistoihin tai tutustukaa Punkaharjuun issikkaretkellä.

Savonlinnan seutu on tunnettu lukuisista kesätapahtumistaan, etenkin ulkoilmatapahtumista ja -konserteista. Savonlinnassa esiintyy kesäisin mittava kattaus eturivin artisteja ja parhaiten pääset aitoon tunnelmaan ulkoilmakonserteissa ja festivaaleilla aivan Saimaan välittömässä läheisyydessä. Kesäistä tunnelmaa löydät myös Savonlinnan monipuolisista vierailukohteista, näyttelyistä ja putiikeista. Piipahda myös Jukka Rintalan muotinäyttelyssä sekä Johanna Oraksen taidekartanossa, jossa voit seurata taiteilijaa työssään. Riihisaari ja Lusto yllättävät monipuolisuudellaan ja keskiaikainen Olavinlinna on takuuvarma käyntikohde.

Saimaan puhdas järviluonto Savonlinnan lähettyvillä sekä kansallispuistot Linnansaari ja Kolovesi tarjoavat upeita elämyksiä. Melomaan voi lähteä ihan Savonlinnan keskustasta tai suunnata pidemmälle retkelle kansallispuistoihin turvallisesti oppaan kera. Kokeneemmat retkeilijät voivat vuokrata melontavälineet omalle reissulleen. Alueen upeat metsät kutsuvat retkeilemään myös jalan ja kansallispuistossa pääsee piipahtamaan lisäksi risteilyllä. Linnansaaressa kannattaa myös käydä bongaamassa norppia!

Pelaa keskustassa minigolfia, kokeile Megazonea tai pakenemista lukitusta huoneesta. Saimaan risteilyllä viihtyvät kaikki ja mikä parasta, voit jäädä jatkamaan iltaa laivaravintolan kannelle. Upean Punkaharjun voit kokea nyt myös ratsastusretkellä.

Oman lomamökin vuokraaminen mahdollistaa koko porukan majoittumisen rattoisasti saman katon alle. Vietä laatuaikaa Saimaan rannalla saunoen ja vilvoitellen Saimaassa. Ulkona grillaaminen tai porukan yhteinen ruoanlaitto on lomatouhua parhaimmillaan. Iltapalaa voit käydä nappaamassa myös suoraan Saimaasta ja kerätä metsästä villiyrtit kyytipojaksi! Jos taas kesälomalla kaipaat valmiimpaa pakettia, niin niitäkin löydät Savonlinnan seudulta: kylpylälomasta aktiivisempiin vaihtoehtoihin.

Inspiroidu!

Tapahtumat Saimaan rannoilla

Kivaa tekemistä ja kokemista yhdessä

Syö ja nuku hyvin

Kohteet kartalla

Kysyttävää? Ole yhteydessä!

100 syytä matkustaa Suomessa

Kesäloma Savonlinnan seudulla