FAQ – usein kysytyt kysymykset

#saimaamoments

 

Usein esille tulleita kysymyksiä Savonlinnan seudusta

Usein kysytyt kysymykset / FAQ koskien Savonlinnan seutua löytyvät aihepiireittäin listattuna alta. Jos et löydä vastausta kysymykseesi, voit olla yhteydessä myös suoraan matkailuneuvontaan info@visitsavonlinna.fi tai 044 417 4466.

Ask The Locals Savonlinna – keskustele paikallisten kanssa!

Liity ryhmään Facebookissa ja kysy matkavinkkejä paikallisilta asukkailta!

Olavinlinna

Onko Olavinlinna auki matkailijoille ooppera-aikaan?

Olavinlinna on avoinna 1.6.-14.8.2017 päivittäin 11.00 – 18.00. Viimeinen opastus alkaa klo 17.00. Lipunmyynti päättyy klo 17.15, jolloin viimeiselle kierrokselle pääsee vielä mukaan. Lue lisää Olavinlinnasta!

Voiko Olavinlinnan sisätiloissa liikkua vapaasti?

Ei, sillä liikkuminen linnan sisällä on vaativaa ja yksin liikkuva voi eksyä linnassa. Sisäänpääsyyn kuuluu aina opastettu kierros linnan sisätiloissa.

Voiko Olavinlinnassa vierailla talvisin?

Olavinlinna on avoinna ympäri vuoden ja siellä voi vierailla myös talvisin. Katso Olavinlinnan aukioloajat.

Savonlinnan Oopperajuhlat

Kuinka oopperaan tulee pukeutua?

Oopperajuhlille ei ole virallista pukeutumiskoodia. Tärkeää on, että pukeutumisessa otetaan huomioon esityspaikan, keskiaikaisen Olavinlinnan, erityisolosuhteet. Koleana kesänä linnassa voi olla hyvinkin viileää joten kannattaa varata lämmintä vaatetta mukaan. Linnan lattiat ja kulkuväylät ovat epätasaiset, joka kannttaa huomioida kenkävalinnassa.

Oopperajuhlien “Hyvä tietää” -osioon on koottu paljon tärkeää infoa, johon kannattaa tutustua etukäteen!

Virallista pukeutumiskoodia Oopperajuhlille ei ole. Pukeutumisessa kannattaa ottaa huomioon esityspaikan erityisolosuhteet.
Olavinlinnan katsomossa voi kesäiltoina olla viileää, joten varaa lämmintä mukaan. Linnan käytävien ja lattioiden kiveys edellyttää mukavia jalkineita.

Savonlinnan Oopperajuhlien “Hyvä tietää” -osio

Risteilyt Savonlinnasta

Tarvitseeko risteilyliput ostaa etukäteen?

Maisemaristeilyjä lähtee 1.6.-31.8. välisenä aikana Matkustajasatamasta noin 30 min välein. Jos olet tulossa risteilylle ystäväporukassa tai perheen kesken, ei ennakkovarausta maisemaristeilylle tarvitse. Ennakkovaraus kuitenkin suositellaan kaikille reittiristeilyille sekä teemaristeilyille! Katso eri risteilyvaihtoehdot.