Lomalle kahdestaan

#saimaamoments

Pariskunnille Savonlinna on hieno lomakohde – kanoottiin mahtuu hyvin kaksi. Missä tahtoisitte majoittua – Savonlinnan hotellissa, kaupunkiasunnossa vai sopisiko piilopirtiksi vuokramökki järven rannalta? Rohkeimmat aktiivilomailijat yöpyvät luonnossa melontareitin varrella. Kun tahdotte lähteä lomalle kahdestaan – Savonlinna ja lähiseutu tarjoavat useita mielenkiintoisia aktiviteetteja, viihdettä, kulttuuria ja nähtävyyksiä. Kuva: Hotel & Spa Resort Järvisydän

Saimaan seudun luonnossa pariskuntien on rauhaisaa viettää aikaa kahden kesken. Patikoiminen luontoreiteillä, melonta tai retkiluistelu on rakkaan kanssa mukavaa ja rauhallista. Tai miltä kuulostaisi romanttinen souturetki Saimaan leppeillä aalloilla ja picnic rantakalliolla auringonlaskussa? Jos pidät veneilystä, kannattaa Savonlinnan seudulle saapua myös omalla moottoriveneellä – veneellä liikkuminen seudulla paikasta toiseen onnistuu hyvin ja vesiltä käsin näet Saimaan upeimmat maisemat.

Savonlinnan ravintoloista ja kahviloista löytyy tunnelmallisia pikkupaikkoja, joissa voitte syödä illallista tai juoda aamukahvia kenenkään häiritsemättä. Vaihtoehtoisesti voitte valmistaa omalla vuokramökillä ruoat itse kalastetuista kaloista sekä metsän antimista. Torilta saat kesäaikaan myös maittavat lähiseudun tuottajien kalat ja juurekset mukaasi.

Savonlinna on hieno kaupunki kahdelle tehdä omia kävelyretkiä. Aivan kaupungin vieressä sijaitseva Sulosaari on kuin kätkössä oleva helmi. Saarelle kuljetaan puista kävelysiltaa pitkin, ja siellä on erinomaisen kauniita paikkoja piknikille sekä ihastuttava kesäaikaan toimiva lettukahvila. Uuden upean rinnakkaisväylän myötä Savonlinnan kaupungin pääsee näppärästi ja turvallisesti kiertämään kävelyteitä pitkin. Wanhan Savonlinnan puutaloidylli kutsuu kiertelemään. Myös pyöräily seudulla onnistuu hyvin, kaupan päälle saatte henkeäsalpaavan kauniit maisemat.

Romantiikkaa Saimaan sydämessä – vinkit!

  • Anna rakkaallesi suukko Pususillalla. Muistathan vierailla Punkaharjun harjualueella sijaitsevalla Pususillalla ja suikata suukon rakkaallesi. Silta on kuuleman mukaan saanut nimensä romanttisista hellyydenosoituksista, joihin kaunis luonnonympäristö on siltaa käyttäneet innoittaneet. Lue lisää Punkaharjusta tai tutustu Punkaharjun luonto- ja historiakohteisiin.
  • Souturetki Saimaalla. Vuokraa soutuvene ja souda rakkaasi vaikka kauniin Savonlinnan ympäri. Matkalla voitte pysähtyä tunnelmoimaan vaikka omalle pikku saarelle, niitä Saimaan saaristossa riittää. Soutuveneiden vuokrauspisteet löydät kirjoittamalla alla olevaann hakukenttään ”soutuvene”.
  • Valokuva Salaman keulassa. Museolaiva Salaman keulassa on mainio paikka ottaa valokuva muistoksi romanttisesta Savonlinnan matkasta. Vanha laiva on viehättävä ympäristö ja kannelta näkyy niin Olavinlinna kuin Savonlinnan kaunis satamakin. Lue lisää Riihisaaresta ja museolaivoista.
  • Tunnelmallinen piknik. Pakkaa mukaan pehmeä viltti ja maistuvat retkieväät ja vie rakkaasi tunnelmalliselle piknikille Kasinon takasaarille. Sieltä löydät monta rauhallista paikkaa romanttiselle hetkelle. Matkalla voi piipahtaa myös Sulosaaren lettukahvilassa herkuttelemassa. Katso kartta!

Lomat Saimaalla

Katso videot!

Yhteiset aktiviteetit

Hae yrityksiä ja tuotteita