Matkustaminen Savonlinnaan

Savonlinna sijaitsee melkoisen keskellä itäistä Suomea ja Saimaata ja muun muassa Mikkeli, Joensuu, Varkaus, Kuopio ja Lappeenranta ovat lyhyen ajomatkan päässä. Eikä pääkaupunkiseudultakaan huristele lörtsyille kuin kolmisen tuntia. Myös bussilla, junalla, laivalla ja lentokoneella pääsee näppärästi Saimaan sydämeen.

Kiskot kuljettavat keskelle kaupunkia

Joskus matkareittien miettiminen vaatii mahdottomasti junailua, mutta niin ei ole Savonlinnan kohdalla; kiskot nimittäin kuljettavat Punkaharjun kansallismaisemien läpi kätevästi keskelle kaupunkia.

Pääkaupungista voi viilettää vauhdikkaasti junalla Parikkalaan, josta kiskobussit vievät matkustajat suoraan Savonlinnan ytimeen Punkaharjun maisemien kautta. Matka-aika Helsinki-Savonlinna on reilu neljä tuntia. Junasta voi jäädä pois Pääskyladessa ennen kaupungin keskustaa tai hurautella aina Kauppatorille keskustaan asti.

VR:n junaliput voit ostaa lippuautomaatista tai varata verkosta VR:n verkkopalvelusta.

Linja-autossa on tunnelmaa

Linja-autot liikennöivät Savonlinnaan ympäri Suomen ja ajankohtaiset aikataulut löytyvät Matkakeisari -palvelusta. Savonlinnaan kulkee myös Onnibus Helsingistä Mikkelin kautta sekä Jyväskylästä.

Saavu Savonlinnaan autolla

Rengasmatkoissa on aina oma riemukas tunnelmansa. Kotona pakataan tavaroita autoon ja mietitään vielä ensimmäisissä liikennevaloissa, että mitä tärkeää tällä kertaa pääsi unohtumaan. Radiosta soljuu Finnhitsejä ja kesämaisemat vaihtuvat taajaan.

Pääkaupunkiseudulta Savonlinnaan on lyhin reitti Lahden, Heinolan, Mikkelin ja Juvan kautta. Oulusta päin autoilevat suhauttavat Olavinlinnan liepeille Kuopion ja Varkauden kautta. Tampereelta voi tulla joko Lahden tai Jyväskylän suunnasta.

Autolla saapuvan kannattaa kiinnittää huomiota pysäköintiin ja liikennejärjestelyihin etenkin ruuhkaisena kesäaikana. Lue lisää ja lataa itsellesi näppärä pysäköintikartta!

Siivillä Savon sydämeen

Ilmojen halki käy lomalaisen tie, sillä Savonlinnan seudulle pääsee lentäen ympäri vuoden!

Lentokone lentää Helsingistä Savonlinnaan kaksi kertaa päivässä ja matka taittuu sananmukaisesti kuin siivillä. Ikkunoista kannattanee tiirailla ulos Savonlinnaa lähestyttäessä, sillä Euroopan suurin järvialue Saimaa näyttää uskomattoman hienolta lintuperspektiivistäkin. Itse asiassa ilmasta käsin vasta saakin kunnon käsityksen, kuinka valtavan ja upean vesistölabyrintin lähellä elämme.

Liput voit ostaa Airlinkin verkkokaupasta tai Savonlinnan Matkatoimistosta (Puistokatu 1).

Lentokenttäkuljetukset

Tilaukset pyydetään tekemään viimeistään edellisenä päivänä. Lentokenttätaksin voit varata ennakkoon puh. +358 1060 100.

Laivalla Kuopiosta Savonlinnaan?

Kesä-elokuussa M/S Puijo risteilee pitkin Heinäveden kanavareittiä Savonlinna-Kuopio-Savonlinna -reittiä, joka muuten on takuuvarmasti yksi Suomen kauneimmista laivareiteistä. Kansallismaisemissa kulkeva reitti on palvellut ammatti- ja huviliikennettä 1800-luvun lopulta lähtien. Kallaveden ja keskisen Saimaan yhdistävän reitin kaksi avokanavaa on kovalla työllä raivattu vaikeaan maastoon. Katso tarkemmat tiedot risteilystä!

Välimatkataulukko

Enonkoski 33 km
Kerimäki 22 km
Kesälahti 66 km
Parikkala 60 km
Punkaharju 34 km
Rantasalmi 44 km
Savonranta 57 km
Sulkava 38 km
Lentoasema 15 km
Helsinki 336 km
Rovaniemi 670 km
Turku 447 km
Pietari 360 km