Ohjeita ravintolayrittäjille

Suomalaiset ravitsemusliikkeet ovat elintarvikealalla toimiessaan sitoutuneet tunnistamaan toimintaan liittyvät vaarat ja organisoimaan toimintansa turvalliseksi mm. omavalvontasuunnitelman avulla.

Myös Savonlinnan ravintolapalveluita tarjoavat ammattimaisesti toimivat yritykset sitoutuneet kaikkiin viranomaisten ohjeisiin turvallisuudesta (Tartuntatautilaki, THL:n ohjeet ja Aluehallintoviraston ohjeet).

Savonlinnan seudun ravintolat pyrkivät takaamaan asiakkailleen turvallisen vierailun mm. seuraavin toimenpitein:

 1. Ohjeistamme hyvään käsihygieniaan    
  Asiakkaat ohjeistetaan hyvään käsihygieniaan (käsienpesu ja desinfiointi käsidesillä riittävän usein), sekä muistutetaan olemaan tulematta ravintolaan sairaana.
 2. Siivoamme tehostetusti
  WC-tiloja siivotaan ja desinfioidaan useasti päivän aikana (wc-istuimet, pesualtaan hanat). Varmistetaan, että tiloissa on koko ajan käytössä käsien desinfiointiainetta ja saippuaa. Pintojen desinfioinnista on olemassa vahvat ohjeistukset.
 3. Ohjaamme vieraita ravintolatiloissa 
  Ravitsemisliikkeen elinkeinonharjoittajalla on velvollisuus tehdä suunnitelma koronataudin leviämisen ehkäisemiseksi asiakkaiden keskuudessa. Suunnitelma on asiakkaan nähtävissä.
 4. Asiakkaita palvelevat vain terveet asiakaspalvelijat
  Turvavälit huomioidaan kokoustiloissa. Kokoustarjoiluille mahdollisuus valita erilainen toimitus- ja tarjoilutapa; esim. yksittäispakattuina kokoustilaan.