Risteilyliput

Sisävesiristeilyt ovat osa Savonlinnan kesää. Risteily Saimaalla nostalgisella höyrylaivalla tai näppärällä moottorialuksella on leppoisa tapa viettää kesäpäivää ihaillen upeita järvimaisemia.

Maisemaristeilyt risteillään pääsääntöisesti 1.6.-31.8. välisenä aikana aikataulun mukaisesti aamupäivästä iltaan. Maisemaristeilyjen lisäksi tarjolla on teemaristeilyjä, reittiristeilyjä ja perheille sopivia risteilyjä. Säiden salliessa risteilykautta jatketaan pitkälle syksyyn ja erityisiä teemaristeilyjä onkin tarjolla myös kevät- ja syyskaudella. Laivoissa on kahvila-palvelut anniskeluoikeuksin.

Maisemaristeilyjä ajetaan useammalla aluksella ja niitä lähtee sesonkina noin 30 min välein. Risteilyt lähtevät Matkustajasatamasta torin kupeesta. Valittavanasi on tunnista puoleentoista kestäviä maisemaristeilyjä näppärillä moottorialuksilla tai nostalgisilla yli satavuotiailla höyrylaivoilla. Risteilyt kulkevat sokkeloisessa saaristossa tai vie sinut saarille rakennetun Savonlinnan ympäri.

Erityiset teemaristeilyt vievät sinut puolestaan katsomaan juhannuksen kokkoloistoa, keräämään sieniä saariin Saimin johdolla ja nauttimaan musiikista tai joogasta. Oopperavieraat voivat valita risteilyn suoraan Olavinlinnan takalaituriin ennen esitystä.

Jos kaipaat pidempää risteilyä, voit suunnata esimeriksi Punkaharjulle, Hotel & Spa Resort Järvisydämeen tai kanavien läpi aina Heinävedelle saakka. Risteilemään pääsee Savonlinnan lisäksi myös Punkaharjulla sekä Järvisydämestä Linnansaaren kansallispuiston maisemiin. Ripauksen luksusta arkeen tuo samppanjaristeily luksusjahdilla.

Perheen pienimmille on tarjolla elämykselliset Merirosvoseikkailu ja Pikku Kipparin kierros, jossa lapset pääsevät testaamaan taitojaan kivojen tehtävien parissa. Lapset nauttivat myös perinteisestä maisemaristeilystä.

Tiesithän, että voit varata myös koko laivan omaan käyttöösi, ja järjestää siellä vaikka häät, syntymäpäivät tai yritystilaisuuden? Tilausristeilyt isoille ja pienille ryhmille saatavilla sulan kauden aikaan toukokuulta jopa joulukuulle.

Maisemaristeilyt Savonlinnassa

Punkaharjun reittiliikenne

Teemaristeilyt

Kanavaristeilyt Heinäveden reitillä

Kuuluisa Heinäveden reitti on yksi maamme edustavimpia sisävesiliikenteen muovaavia maisemia. Reitin varrelle jää neljä (4) kanavaa. Laivassa on kahvila anniskeluoikeuksin ja risteilyllä on tarjolla lounasta lisämaksusta.

Voit yhdistää tämän risteilyn myös Kahden kansallispuiston pyöräilyreittiin »

Järvisydämen risteilyt

Risteile uniikkiin Hotel & Spa Resort Järvisydämeen joko Savonlinnasta tai naapurikaupungista Varkaudesta. Lisäksi voit tehdä perinteisen maisemaristeilyn tai erityisen samppanjaristeilyn Linnansaaren kansallispuistoon.

Lasten teemaristeilyt

Risteilytapahtumat