Paavo Heiniö 7 v. suosittelee: muuttakaa kaikki Savonlinnaan

Piakkoin 8 vuotta täyttävä helsinkiläinen Paavo Heiniö viettää paljon vapaa-aikaa Savonlinnassa. Tänä vuonna Saimaan rannoilla vierähti koko kesäloma ja keväällä etäkoulua käytiin osittain täältä. Nyt syksylläkin aktiivinen nuori mies on käynyt marjastamassa ja sienestämässä mummin ja papan mökillä Kesamonsaaressa.

Paavo on ollut Savonlinna-fani jo pienestä pitäen. Vaikka kaverit ovatkin Helsingissä, on Savonlinnaan aina kiva lähteä mummin ja papan luo.
– Minusta Savonlinnassa kaikki on kivaa, koska luonto on minulle tosi tärkeä juttu. Parasta on kalastaminen ja sienestäminen, Paavo kertoo.

Nuori mies onkin erityisen kova kalastamaan. Kesäaamut alkavat aina papan kanssa verkoilla, ja sen jälkeen siirrytään onkimaan. Ja sitä mukaa kun kalaa tulee, mummi perkaa ja paistaa kalaa Paavolle.
– Suosikkikaloja ovat ahvenet, kuha ja hauki, reipas nuori mies kertoo. Tykkään myös ravustaa ja syödä rapuja. Rapujuhlat ovat tosi kivoja.

Yksi suosikkipuuhista on kasvimaan hoito mummin kanssa. Tänä kesänä kasvimaat laajenivat entisestään ja satoa saatiin paljon.
– Meillä oli perunaa, punajuurta, herneitä, porkkanoita, tomaatteja, kurkkuja, yrttejä ja marjoja. Mansikoita tuli tänä kesänä paljon ja niistä tykkäänkin eniten. Ja minulla on muuten myös oma omenapuu.

Ahkera poika kunnostautui myös sienestys- ja marjastushommissa ja keräsi ystäville ja sukulaisille saalista talven varalle. Samalla karttui mukavasti säästöjä pankkitilille.
– Minä säästän elämää varten, Paavo kertoo.

Yksi kesän kohokohdista oli vierailu Rantasalmella Putkisalon kartanossa. Siellä Paavo pääsi tutustumaan lammastilan elämään ja ihastui maaseudun tunnelmaan niin paljon, että ilmoitti aikovansa ostaa maatilan ja muuttavansa Savonlinnaan.
– Aion ostaa isona maatilan täältä ja muuttaa sinne. Tilalle tulee lampaita ja ehkä koira. Äiti ja isi voivat myös muuttaa sinne, Paavo suunnittelee.

 

Paavo muuttaisi mielellään Savonlinnaan vaikka heti ja suosittelee epäröimättä samaa myös muille.
– Minä suosittelen kaikille, että muuttakaa Savonlinnaan, Paavo päättää haastattelun.

***

Haluaisitko sinäkin hankkia Savonlinnasta maatilan, mökin tai kakkosasunnon? Vastaa kyselyymme ja voit voittaa Savonlinna-aiheisia palkintoja. Vastaamaan pääset tästä.