Pariskunnille

Loma ihan kahdestaan? Savonlinna ja lähiseutu tarjoaa mielenkiintoisia aktiviteetteja, viihdettä, kulttuuria ja nähtävyyksiä.

Varaa rakkaasi kanssa romanttinen mökkiloma », nauti keskustassa » ja piipahda  Oravin kanavakylässä », kansallispuistossa ja Punkaharjun kansallismaisemissa ». Tutustu myös erityisen romanttisiin tekemisiin» ja seudun luontokohtesiin »

Kokosimme parhaat tekemiset pariskunnille alle – tulkaahan testaamaan! Saimaalle pääsee helposti myös julkisilla »

______________________

Jätä kommentti vieraskirjaan ja voita yö Savonlinnassa »

Tätä ei kannata jättää välistä!

Näe sympaattinen saimaannorppa Linnansaaren kansallispuistossa upealla auringonlaskun norppasafarilla ». Retki tehdään auringonlaskun aikaan, jolloin norpan bongaaminen keskikesällä on todennäköisintä. Retkellä nautitaan kahvit ja pieni makea herkku ja ihastellaan Saimaan kauneutta.

Mökkimajoitusta seudulla

Mökki, sauna ja Saimaa. Mitä sitä muuta voisi lomaltaan toivoa?

Kuru Resort

Kuvittele paikka, jonka ainoa tarkoitus on tarjota parhaat mahdolliset puitteet rentoutua ja palautua. Jossa sinun ei tarvitse keskittyä mihinkään muuhun kuin itseesi ja omaan oloosi. Jossa laiskottelu ja hemmottelu ovat päivän ainoat aktiviteetit. Sitä on Kuru Resort.

Viehäty saaristokaupungista

Savonlinna on rakennettu saarille ja Saimaa on läsnä joka puolella. Kulje siltoja pitkin saarelta toiselle ja ihastele upeita maisemista ja välkehtivää Saimaasta.

Keskustan reittivaihtoehdot

Bongaa ITE-taitelija ja haudankaivaja Marko Ruuskasen upeita taidelinnunpönttöjä, kulje siltoja pitkin nähtävyydeltä toiselle tai ihastele upeita auringonlaskuja Sulosaaressa.

Suosittelemme keskustan ravintoloista

Herkuttele maukkailla muikuilla Muikkuterassilla tai aidolla puilla lämmitettävässä uunissa rapeiksi paistetulla pizzalla Perlina di Castellossa. Wirta Barin käsin tehdyt pastat, pizzat ja risotot maistuu vaikka aurinkoisella terassilla Saimaa-näköalalla. Waahto Breweryn puuhiiligrillissä paistetut herkut voi huuhdella alas oman panimon oluella. Jos menojalka vipattaa, kannattaa suunnata Huwilalle ja siitä jatkoille The Wall:iin.

Pitkiä unia keskustassa ja lähialueilla

Nukkukaan romanttisesti Saimaan aalloilla Aurora Hutissa tai kätevästi huoneistossa aivan ydinkeskustassa. Pienen ajomatkan päässä Tanhuvaara Sport Resortista löytyy monipuolisia majoitusvaihtoehtoja aktiivilomailijoille. Wanha Pappila on nimensä mukaisesti vanha pappilarakennus, joka on remontoitu historiaa kunnioittaen.

Lähde Oravin kanavakylään

Oravi on omalaatuinen kanavakylä keskellä kauneinta järviluontoa. Oravin sijainti kahden kansallispuiston välissä » tekee siitä ihanteellisen tukikohdan niin omatoimisille kuin opastetuille järviluontoretkille.

Tee päiväretki Oraviin tai jää nauttimaan upeista Saimaan vesikansallispuistoista useammaksi päiväksi. Vuokraa melontavälineet tai lähde opastetulle retkelle. Auringonlaskun aikaan kannattaa suunnata bongaamaan norppia. Makoisat unet saat tasokkaassa lomamökissä tai kansallispuiston saaren leirintäalueen ekohostellissa.

Katso sijainti kartalla

Omatoimireitit Oravista

Oravistä pääsee niin lyhyille kuin pidemmillekin melontareiteille upeaan järviluontoon tai hurauttelemaan pyörällä toista sataa kilometriä maalaismaisemissa Oravissa melontavuokrausta.

Hurauttele Linnansaareen

Linnansaaren kansallispuiston satoine saarineen ja suurine selkineen on vesiretkeilijän paratiisi. Linnansaaren kansallispuiston pääsaarelle pääset kätevästi reittiveneellä Oravista ja Järvisydämestä. Voit myös risteillä Savonlinnasta Järvisydämeen erityisellä reittiristeilyllä.

Pääsaarelta löydät myös hyvin merkityt luontopolut.

Nautiskele Nature Hotel & Spa Resort Järvisydämessä

Upeita luontoelämyksiä tarjoava Järvisydän sijaitsee Linnansaaren kansallispuiston kainalossa. Järvisydämen panostaa luonnonläheiseen matkailuun, hemmotteluun ja tasokkaisiin palveluihin. Lähde risteilemään kansallispuistoon hulppea jahdilla samppanjan kera tai nauttimaan illallista laivalla Linnansaaren upeissa maisemissa. Loman kruunaa yö upeassa Panorama-sviitissä.

Piipahda Punkaharjulla

Punkaharjun ainutlaatuinen kansallismaisema on hurmannut matkailijoita jo yli parisataa vuotta – eikä alueen tenho ole kadonnut minnekään. Upeiden maisemien ohella Suomen kuuluisimmalla harjulla on paljon muutakin nähtävää ja koettavaa. Lähde luontoon, tutustu museoon tai maistele paikallisia herkkuja. Punkaharjun historiaan ja taiteeseen voi tutustua opastetuilla kävelyretkillä.

Savonlinnan ja Punkaharjun välillä kulkee kiskobussi, jolla pääsee liikkumaan nopeasti ja edullisesti useita kertoja päivässä kohteiden välillä.

Seikkaile Puulajipuistossa ja muilla reiteillä

Punkaharjun Puulajipuistosta löydät yli 100 eri puulajia ja eri puulajien risteymää ja Suomen pisimmän puun. Hakin kierroksen voi myös ajaa polkupyörällä ja kierroksen varrella on myös upea Karjalankallion näköalapaikan ja laavun. Topeliuksen polku on kuljettavissa kävellen tai pyörällä.

Suosittelemme Punkahajun majoituksista

Majoitu mukavasti mökissä, hotellissa tai tilavissa lomahuoneistoista –  tai nauti Jugendhuvilan ylväästä tunnelmasta Saimaan rannalla.

Romantiikkaa kahdelle

Anna rakkaallesi suukko Pususillalla. Vieraile Punkaharjun harjualueella sijaitsevalla Pususillalla ja suikata suukon rakkaallesi. Silta on kuuleman mukaan saanut nimensä romanttisista hellyydenosoituksista, joihin kaunis luonnonympäristö on siltaa käyttäneet innoittaneet. Lue lisää »

Souturetki Saimaalla. Vuokraa soutuvene ja souda rakkaasi vaikka kauniin Savonlinnan ympäri. Matkalla voitte pysähtyä tunnelmoimaan vaikka omalle pikku saarelle, niitä Saimaan saaristossa riittää. Soutuveneen voi vuokrata tai laina kaupunkiveen Savonlinnasta. Lue lisää »

Valokuva s/s Mikon keulassa. Puurunkoisen museolaivan s/s Mikon keulassa on mainio paikka ottaa valokuva muistoksi romanttisesta Savonlinnan matkasta. Mikko on yksi museolaivoista ja se sijaitsee Riihisaaren laiturissa. Museolaivoilla järjestetään myös risteilyjä. Lue lisää »

Tunnelmallinen piknik. Pakkaa mukaan pehmeä viltti, maistuvat retkieväät ja vie rakkaasi piknikille Kasinon takasaarille. Sieltä löydät monta rauhallista paikkaa romanttiselle hetkelle. Matkalla voi piipahtaa myös Sulosaaren lettukahvilassa herkuttelemassa. Lue lisää »

Tutustu myös näihin luontokohteisiin

Savonlinnan seudun paras valtti on suuret vesistöt ja upea luonto. Luontoelämyksiä voi kokea jo Savonlinnan keskustassa – puhumattakaan seudun kansallispuistoista, luonnonsuojelualueista ja muista upeista kohteista!

Voisit olla kiinnostunut myös