Lomalla lasten ehdoilla

Elämyksiä lapsille ja vanhemmille

Lasten kanssa lomalle? Savonlinna lähiseutuineen on mielenkiintoinen lomakohde koko perheelle. Perheloma Saimaalla täyttyy iloisesta lomatekemisestä ja yhteisestä laatuajasta. Savonlinnan pikkukaupungissa sekä palvelut että nähtävyydet ovat lähellä. Tervetuloa kesälomalle!

Lapsiperheille löytyy useita mielenkiintoisia käyntikohteita, kuten aina jännittävä keskiaikainen Olavinlinna sekä monenlaista puuhaa aina vesipuistosta ratsastukseen ja laserseikkailuun.

Savonlinnassa Pikku Kakkosen leikkipuistossa ja uimarannalla hellepäivä vierähtää hetkessä ja keskustasta löydät muun muassa jännittävän laser-ammuntapelin. Useat risteilyt Saimaalla sekä paikallisen herkun, lörtsyn, nauttiminen vilkkaalla torilla jäävät niin perheen pienempien kuin vanhempienkin mieleen. Nälkä taittuu maukkaasti ja terveellisesti myös keskustan uudistetussa kahvila Katriannassa. Koko perhettä kiinnostavia käyntikohteita ovat aina jännittävä keskiaikainen Olavinlinna ja viereisen Riihisaaren museolaivat sekä Lusto Punkaharjulla.

Linnansaaren kansallispuistossa voi osallistua opastetulle norpparetkelle tai melontaretkelle. Omatoimiretkeilijät voivat vuokrata varusteet Linnansaaren ja Koloveden kansallispuistoissa ja suunnata Saimaan sokkeloiseen saaristoon. Välineitä voi vuokrata myös Savonlinnan keskustassa Kasinonsaaren rannassa, josta pääsee helposti piipahtamaan viereiseen Sulosaareen, vaikka piknikille. Perhemajoitusta on tarjolla aivan vieressä Vuorilinnassa.

Mökkiloma Saimaalla rentouttaa koko perhettä. Esimerkiksi Saimaan saaristossa Loikansaaressa mökkiterassilta avautuu suomalainen järvimaisema parhaimmillaan, kun taas Villa Vuorela-huvila sijaitsee liikuntareittien ja hiekkapohjaisen uimarannan äärellä aivan Suurjärven rannalla kävelymatkan päässä Tanhuvaaran -matkailukeskuksesta.

Rannalta tai soutuveneestä on kiva uittaa mato-onkea ja ympäröivä luonto tarjoaa ihmetyksen aiheita. Savonlinnan keskustassakin riittää monenlaista puuhaa ja luonto on pikkukaupungissa aina lähellä. Liikunnallista lomaa kaipaavat suuntaavat Tanhuvaaraan sporttilomalle, jossa voitte omatoimisesti pelata esimerkiksi beach volleyta tai sulkapalloa – tai suunnata luontoretkelle lähimetsään.

Hanki koko perheen parhaat yhteiset lomamuistot Savonlinnasta ja Saimaalta, tervetuloa!

Elämyksiä koko perheelle

Koko perheen tapahtumia

Alla kuluvan viikon tapahtumia, jotka sopivat myös perheen pienimmille.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös