XStreams – opastetut melontaretket Ulpukkareitillä

Meloen olet lähempänä luontoa kuin esimerkiksi kävellen, ratsastaen tai pyöräillen. Suomen luonto tarjoaa aidon kosketuksen todelliseen erämaahan ja koskemattomaan luontoon Pohjois-Euroopassa.

Ulpukkareitti on melontareitti, joka kulkee läpi 14 eri kokoisen järven tai lammen sekä niiden väliset joet ja salmet. Pisimmillään reitti on noin 37 kilometrin mittainen. Reitin runsas vesikasvusto ja sähkönsiniset neitokorennot tarjoavat melojalle unohtumattomia luontokokemuksia. Reitin luontoerikoisuuksiin kuuluu, että sen vesi virtaa pohjoiseen toisin kuin Suomen vesistöt yleensä. Halutessaan reitin päättymispaikasta voi jatkaa matkaa aina Koloveden kansallispuistoon asti.

Reittiä on hyödynnetty kauan, se on kautta aikojen palvellut kaupallista toimintaa. Reitin rannoilla on tehty kauppaa, riidelty rajoista, pidetty vankeja ja hierottu tuttavuuksia niin Ison Vihan aikoina kuin myöhemminkin. Monet reitin varrella olevat vedet, rannat ja paikat ovat saaneetkin nimen menneiden tapahtumien myötä.

Pystymme tarjoamaan palan koskematonta luontoa mahdollisimman läheltä katsottuna, mutta myös pysyäksemme tarpeeksi kaukana säilyttääksemme sen.

Retket suunnitellaan ryhmäläisten taitotason, toiveiden ja käytettävissä olevan ajan mukaan ja ne sopivat myös lapsiperheille. Useamman päivän retkillä yövytään teltoissa tai laavuilla ja valmistetaan ruoka lähiseudun tuotteista.

Välineistö myös vuokrattavissa omatoimiretkeilijöille.

Avokanootti Mad River (2) kahdelle henkilölle
35 euroa / 4 tuntia, 45 euroa /päivä, 165 euroa / viikko (Kanoottien kuljetus 0,40 euroa/km)

Lisätiedot

Hinnat alkaen
95.00 € / hlö
Aukioloajat
3.5. - 30.10.
Ma-Su 9-17

Sesongin ulkopuolella retket sääolosuhteiden mukaan
Etäisyydet
Kaupungin keskustaan 31 km
Ilmainen WiFi
Kyllä

Muuta XStreams:n sisältöä