Ihana syksy Saimaalla

#saimaamoments

Syyslomamatkalle kotimaassa

Syksyinen Saimaan järviluonto ja Savonlinnan seutu kutsuu samoilemaan metsiin sekä keräämään talteen luonnon antimet. Savonlinnassa on paljon upeita ulkoilupaikkoja, syyspäivät sopivat myös vesillä liikkumiseen. Olavinlinna, Riihisaari ja Lusto kutsuvat tutustumaan seudun historiaan ja vaihtuviin näyttelyihin ja Pakohuoneessa pääsee ratkomaan pulmia porukalla. Vauhdikas laserammuntapeli Megazone laittaa tossuihin vinipinää.

Luonnossa liikkujille Punkaharju tarjoaa useita hyvin merkittyjä reittejä, joita pitkin voi käyskennellä Suomen kansallismaisemassa. Lyhyempiin kävelyretkiin sopii keskustan Sulosaari, ihanan vehreä saari ihan kivenheiton päässä keskustasta. Aurinkoisella säällä on mukava liikkua luonnossa myös meloen tai pyörällä – katso liikuntavälineiden vuokrauspisteet.

Sienestystä voi harrastaa pitkälle syksyyn, suppilovahveroita voi kerätä yleensä vielä marraskuussakin! Kalastus on myös oiva syksyn harrastus – joko omatoimisesti tai osallistumalla opastetulle kalasturetkelle. Tai miltä kuulostaisi ratsastusretki syksyisessä luonnossa?

Luonnosta kiinnostuneille seudulla järjestetään myös retkiä ja ohjelmia takuulähtöinä. Opastuksia ja retkiä on saatavilla myös ennakkovarauksesta omalle porukalle. Seudun kahdessa kansallispuistossa, Linnansaaressa ja Kolovedellä, voi retkeillä joko omatoimisesti tai opastetusti.

Lomatarjoukset

Koe syksyinen Saimaa

Aktiviteetteja ja nähtävää moneen makuun – nyt myös online-varaus! Vieraile jännittävässä Olavinlinnassa sekä tutki Riihisaaren ja Luston näyttelyitä. Liiku luonnossa tai tempaudu vauhdikkaan Megazonen saloihin. Savonlinnan upeassa pääkirjasto Joelissa riittää puuhaa kaiken ikäisille.

Loading...

Inspiroidu syksyisestä Saimaasta

Tapahtumatärpit

Alla poimintoja syksyn tapahtumistamme. Kaikki seudun tapahtumat läydät seudun sähköisestä tapahtumakalenterista www.savonlinnanyt.fi! Tapahtumakalenterissa voit tehdä täsmällisiä hakuja esim. ajankohdan mukaan tai rajata hakutulosta vain koko perheen tapahtumiin!

Ajankohtaista

Suosittelemme lisäksi