Ihana syksy Saimaalla

#saimaamoments

Syyslomamatkalle kotimaassa

Syksyinen Saimaan järviluonto ja Savonlinnan seutu kutsuu samoilemaan metsiin sekä keräämään talteen luonnon antimet. Savonlinnassa on paljon upeita ulkoilupaikkoja, syyspäivät sopivat myös vesillä liikkumiseen.

Olavinlinna, Riihisaari (suljettu muuton vuoksi 6.10.-20.10) ja Lusto kutsuvat tutustumaan seudun historiaan ja vaihtuviin näyttelyihin. Pakohuoneessa pääsee ratkomaan pulmia porukalla ja vauhdikas laserammuntapeli Megazone laittaa tossuihin vinipinää.

Luonnossa liikkujille Punkaharju tarjoaa useita hyvin merkittyjä reittejä, joita pitkin voi käyskennellä Suomen kansallismaisemassa. Lyhyempiin kävelyretkiin sopii keskustan Sulosaari, ihanan vehreä saari ihan kivenheiton päässä keskustasta. Aurinkoisella säällä on mukava liikkua luonnossa myös meloen tai pyörällä – katso liikuntavälineiden vuokrauspisteet.

Sienestystä voi harrastaa pitkälle syksyyn, suppilovahveroita voi kerätä yleensä vielä marraskuussakin! Kalastus on myös oiva syksyn harrastus – joko omatoimisesti tai osallistumalla opastetulle kalasturetkelle. Tai miltä kuulostaisi ratsastusretki syksyisessä luonnossa?

Luonnosta kiinnostuneille seudulla järjestetään myös retkiä ja ohjelmia takuulähtöinä. Opastuksia ja retkiä on saatavilla myös ennakkovarauksesta omalle porukalle. Seudun kahdessa kansallispuistossa, Linnansaaressa ja Kolovedellä, voi retkeillä joko omatoimisesti tai opastetusti.

Koe syksyinen Saimaa

Aktiviteetteja ja nähtävää moneen makuun – varaa online!

Loading...

Lisää ideoita

Inspiroidu syksyisestä Saimaasta

Ajankohtaista

Suosittelemme lisäksi