Puuhaa sadepäivän varalle

#saimaamoments

Savonlinnassa riittää puuhaa niin aurinkoisille kuin sateisillekin kesäpäiville. Sateisina päivinä kannattaa suunnata sisätiloihin ja vierailla esimerkiksi jännittävässä Olavinlinnassa. Kuva: Olavinlinna, Pikku Herttuan Sali.

Mielenkiintoiset käyntikohteet Olavinlinna, Riihisaari sekä Lusto tarjoavat touhuamista ja kokemista niin aikuisille kuin lapsillekin. Maailman suurin puukirkko ”keltainen jättiläinen” Kerimäellä kiinnostaa varmasti myös pikkuväkeä. Pääkirjasto Joelista löytyy erilaisia pelejä sekä kesälukemista. Savonlinnan seudulla on myös useita kylpylöitä, joihin voi mennä polskuttelemaan koko perheen voimin. Uinnin päälle maittaa makoista ateria valmiista pöydästä.

Perheen yhteistä ajanvietettä on hauska laserammuntapeli Megazone sekä tosielämän seikkailupeli Escaperoom. Megazonessa pelaajat varustetaan vaarattomilla laser-aseilla ja pelialueena toimii labyrinttimainen, UV-valoin valaistu kaupunkiympäristö. Pakohuoneessa tiimilläsi on 60 min aikaa päästä ulos teemallisesta huoneesta ratkomalla erilaisia pulmia ja mysteerejä. Näiden lisäksi tiloista löytyy pelihuone, jossa käytettävissä on pelikonsoleita sekä mm. pingispöytä ja tanssimatto.

Lomalla lasten kanssa voi keksiä myös omia aktiviteetteja. Järjestäkää saimaannorpan piirustuskilpailu tai rakentakaa taikataikinasta Olavinlinnan pienoismalli! Jos perheestä löytyy jauhopeukaloita, kokeilkaa leipoa muikun muotoisia pikkuleipiä. Iltapalaksi voitte taikoa Savonlinna-buffetin paikallisista herkuista; lörtsyistä, möttösistä, savumuikuista ja Muhosen luomuruisleivästä.

Tutustu tarkemmin!

Perheille sopivat tapahtumat

Alta löydät kuluvan päivän koko perheen tapahtumat. Selaa kaikkia tapahtumia ja tee hakuja esim. ajankohdan mukaan SavonlinnaNyt -tapahtumakalenterissa.

Suosittelemme lisäksi