Vinkit elämysten etsijöille TOP 5

Talvinen Saimaa ei taatusti nuku talviunta! Talvella täällä nautitaan kauniista järviluonnosta ja sen tarjoamista aktiviteeteista Saimaan jäällä ja maalla. Talvella täällä järjestetään kivoja ulkoilmatapahtumia ja kulttuuritarjontakin on vilkasta. Eikä sovi unohtaa vierailukohteitamme, kuten maailman pohjoisinta keskiaikaista linnaa!

Siirry suoraan katsomaan talvilomapaketit ja tarjoukset tai jatka lukemista.

Kokosimme alle TOP 5 talvilomavinkit Saimaalle. Nämä sopivat etenkin aktiivisille aikuisille, jotka nauttivat ulkoilusta, luonnossa liikkumisesta sekä laadukkaasta kulttuuritarjonnasta.

1. Liiku luonnossa Saimaan jäällä tai maalla

Tiesitkö, että meillä on ehkä Suomen pisimmät hoidetut retkiluistelu- ja talvivaellusreitit halki Saimaan jääkenttien? Jäällä pääset retkiluistelemaan, potkuttelemaan potkureilla ja kick sparkeilla tai vaikka ajamaan läskipyörällä. Fatbikellä voi viiletellä menemään myös vaativassa ja vaihtelemassa maastossa metsässä.

Hurjapäät hyppäävät norppana Saimaaseen kellumaan lämpöpuku päällä tai lähtevät sään salliessa Porosalmen käkkyrämetsiin moottorikelkoilla.

Fatbikella Saimaan jäällä talviloma hiihtoloma Savonlinna

Vuokraa Fatbike Kruunupuistosta, Oravista tai Järvisydämestä.

2. Ihastu Inkeritalon vohvelikahvilaan Punkaharjulla

Ihastuttava Inkeritalo Kruunupuiston rannassa tarjoilee maukkaita makeita ja suolaisia vohveleita sekä virvokkeita päivittäin. Kahvilassa on lisäksi Aseman Taidelaiturin taidenäyttely ”Oodi Lehmälle”, jonne on vapaa pääsy.

Inkeritalon rannassa on Punkaharjun retkiluistelureitin lähtöpiste (toinen Harjun Portilla) eli herkuista pääsee nauttimaan vaikka retkiluisteluretken lomassa. Kruunupuistosta voit vuokrata lumikenkiä, kick sparkeja, potkureita, retkiluistimia, kävelysauvoja sekä fatbikeja. Kruunupuistossa myös edulliset viikonloppujen majoitushinnat!

Seudulta löytyy myös mm. maailman pohjoisin keskiaikainen toiminnassa oleva kivilinna sekä metsäkulttuurin erikoismuseo Lusto.

Inkeritalon vohvelikahvila ja taidenäyttely ihasatuttavassa puutalossa.

Inkeritalon vohvelikahvila ja taidenäyttely avoinna 14.2.-13.3. klo 11-16.

3. Talvella todellakin tapahtuu!

Suruton -festivaali tarjoilee mm. Savonlinnan I Kansanmusiikkipäivän, mykkäelokuvamusiikkikonsertin sekä jazz-irrottelua Ranskasta. Jo perinteeksi muodotuneessa Punkaharjun Soihtuluistelussa 28.2. pääset luistelemaan ulkotulien ja jätkänkynttilöiden valaisemalle reitille ja Linnansaaripäivässä 22.2. puolestaan retkeillään kansallispuistossa.

Ystävänpäivän aikaan Olavinlinnassa ja keskustassa koet upeat valaistukset ja projisoinnit. Yksi valaistavista kohteista on Original Sokos Hotel Seurahuone, jossa majoitut talviviikkojen aikana edullisesti yhdessä sydänkäpysesi kanssa.

Punkaharjun Soihtuluistelu Savonlinna Saimaa

Soihtuluistelu-ilta Punkaharjun kansallismaisemissa 28.2.

4. Nauti palveluista ja makoisista unista

Aseta itsesi lomamoodiin, unohda arjen kiireet ja nauti omasta ajasta. Rentoudu Järvikylpylässä, Tanhuvaara Sport Span tai Kruuupuiston altaissa ja istahda valmiiksi katettuun pöytään nauttimaan kauden herkkuja.

Uniikkia majapaikkaa etsiville suosittelemme upeita Maisemasviittejä – iglumaisia luksus-mökkejä, jonka ikkunoista aukeaa talven upea tähtitaivas. Tai miltä kuulostaisin talven ihanin mökkiloma Saimaan rannalla? Oma mökki, rauha, takkatulen lämpö ja sauna – mitä sitä muuta ihminen kaipaa.

hotel & Spa Resort järvisydän maisemasviitti talviloma saimaalla savonlinna majoituspaketit

Hotel & Spa Resort Järvisydämen Maisemasviitit

5. Suuria tunteita teatterissa jo yli 100 vuotta

Savonlinnan Teatteri tarjoilee laadukkaita teatteriesityksiä keskustassa omalla saaressa sijaitsevassa Savonlinnasalissa. Kevään ensi-illat tarjoilee tunneskaalaa laidasta laitaan aina impro-iloittelusta Dan Gordonin tunteikkaaseen Sademieheen, joka voitti elokuvana 1988 neljä Oscaria.

Teatteriin suuntaaville suosittelemme majoittumista Original Sokos Hotel Seurahuoneella edulliseen talvilomahintaan. Hotellilta on vain lyhyt kävelymatka teatteriesityksiin sekä kaikkiin keskustan palveluihin. Juna-asemakin on ihan kivenheiton päässä.

Savonlinnan Teatterin ohjelmistossa mm. loistavat arvostelut saanut, tunteellinen Sademies.

Tule viettämään elämyksellinen talviloma, kokopitkä hiihtoloma tai vaikka lyhyempi viikonloppulomanen.

Muistathan, että perillä pääset kätevästi myös junalla tai bussilla melkeimpä mistä päin Suomea tahansa. Junalla pääset suoraan Punkaharjun hiihto- ja luistelubaanojen äärelle ja majapaikkakin löytyy ihan vierestä. Tai voit majoittua Savonlinnan keskustassa ja hurauttaa kiskobussilla Punkaharjulle viettämään mukavaa talvipävää.

Tutustu talvilomatarjontaamme sekä tarjouksiin!