Joulu Saimaan rannalla

#saimaamoments

Valmis kiireetön joulu

Yhä useampi valitsee valmiin joulumatkan, jolloin jouluvalmistelut voi jättää toisten huoleksi ja itse keskittyä vain nauttimaan ja rentoutumaan. Tule sinäkin viettämään helppo joulu kiireettömässä tunnelmassa Saimaan rannalle keskelle kauneinta Järvi-Suomea.

Savonlinnan seudulla vietät leppoisan joulun rentoutuen. Majoitusvaihtoehtoja on hotellista lomahuvilaan sekä asuntolatasoon, jonne voit ottaa mukaan myös oman karvakuonon.

Luonnonrauhaa kaipaaville joulu Linnansaaren kansallispuiston kupeessa tai Punkaharjulla on oiva valinta. Kruunupuiston jouluohjelma on suunniteltu erityisesti senioriasiakkalle ja Harjun Portin lomamökissä viihtyy kaikki vauvasta vaariin. Myös Järvisydämestä löydät vaihtoehtoja moneen makuun.

Tanhuvaarassa viihtyvät niin perheen pienimmät kuin aikuisetkin monipuolisten aktiviteettien parissa. Joulu Savonlinnan keskustassa Original Sokos Hotel Seurahuoneella on oiva vaihtoehto heille, ketkä haluavat viettää kaupunkijoulua tutustua lomallaan Savonlinnan seutuun.

Koettavaa ja nähtävää

Tule tutustumaan Porokylän sympaattisten porojen elämään opastetulla retkellä. Retken aikana pääsee katsomaan poroja lähietäisyydeltä ja syöttämään niille jäkälää. Retki saatavilla päivittäin ennakkovarauksella.

Maailman suurimmassa puukirkossa Kerimäellä joulupäivänä pidettävä jouluhartaus kuuluu ehdottomasti Savonlinnan jouluun. Höyryävä hengitys ja sadat aidot kynttilät luovat uniikin tunnelman.

Saimaan luonto – ja kulttuurikeskus Riihisaari avaa ovensa joulupäivänä ja on avoinna päivittäin klo 10-17 aina loppiaiseen saakka. Riihisaari on oiva koko perheen käyntikohde mielenkiintoisine näyttelyineen.

Seudulla on useita luontopolkuja, uusimpana Hotelli Punkaharjun ja Kruunupuiston välillä kulkeva 2,2 km mittainen valaistu Topeliuksen polku, joka kiemurtelee pitkin harjualueen kauniita rantoja. Jos sää sallii, seudulta löytyy paljon hyvin hoidettuja hiihtolatuja sekä Suomen pisimmät retkiluistelureitit.

Vietä rentouttava joulu

Tervetuloa viettämään perinteistä joulua Saimaalle yksin, kaksin tai perheen kanssa. Katso alta valmiit paketit sekä jouluohjelmat.

Kysyttävää? Ole yhteydessä!

Suosittelemme lisäksi