Talvilomavinkit lapsiperheille TOP 5

Savonlinnan seutu on lapsiystävällinen lomakohde ja täällä harrastat perheen kanssa yhdessä. Lomaseutu on kompaktin kokoinen ja kohteet löytyvät mukavan matkan päässä toisistaan ilman pitkiä ajomatkoja. 

Listasimme alle tärkeimmät tärpit ja vinkit onnistuneelle perheen talvilomalle Savonlinnan seudulla:

1. Elämyksiä ja yhteistä aikaa

Sään salliessa kokeile retkiluistelua, hiihtoa tai lumikenkäilyä koko perheen voimin. Vauhdin ystäville suosittelemme moottorikelkkasafaria ja lapsiperheille perheretkeä Porokylään, jossa lapset pääsevät päristelmään omilla minimoottorikelkoilla.

Yli 12-vuotiaat hurjapäät voivat myös polskahtaa norppana kellumaan hyiseen Saimaaseen ja perinteisempää tekemistä kaipaavat voivat suunnata Saimaan jäälle narraamaan ahvenia pilkkiongella. Ulkoilun jälkeen maistuu kuuma juoma sekä nuotiolla paistetut makkarat.

Porokylä Rantasalmella ja lasten minimoottorikelkat

Porosalmen Porokylässä lapsille omat minimoottorikelkat.

2. Koe talvisen Saimaan lumo vuokramökillä

Hyvin varusteltu lomamökki luonnon keskellä jäätyneen Saimaan rannalla, takkatulen lämpö ja sauna – luksusta eikö?

Vie lapset talviselle metsäretkelle tai kuljeskele pitkin rantaviivaa. Omalta vuokramökiltä on myös helppo tehdä retkiä seudun käyntikohteisiin tai harrastuksiin.

talven mökkiloma Saimaan rannalla lomalehto

Lomalehdon hyvinvarusteillut lomamökit Saimaan rannalla sopivat hyvin perheille.

3. Sporttilomalle yhdessä!

Jos liikkuminen on lähellä teidän perheen sydäntä, niin kannattaa suunnata Tanhuvaara Sport Resortiin – siellä ei tekeminen taatusti lopu kesken! Resortista hurautat nopeasti visiitille myös Olavinlinnaan, Puhkaharjulle ja Porokylään.

Tanhuvaara tarjoaa liikunnallisen viikko-ohjelman, jonka ohjelmassa kisailua polkuautoilla sekä polskimista kylpylässä. Paketti sisältää myös täysihoidon (aamianen, lounas, päivällinen) sekä SportSpan vapaan käytön. Myös perheen aikuisille on järjestetty omia hyvinvointiluentoja sekä ohjattua liikuntaa niin sisällä että ulkona.

Tanhuvaara SporttiPaketti Savonlinnassa

Tanhuvaarassa pääset laskemaan mäkeä, hiihtämään, kiipeilemaan tai vaikka polskimaan altaaseen.

4. Keskiaikainen linna vai sympaattinen Porokylä?

Seudun käyntikohteet ovat oivia koko perheen vierailukohteita, joissa ei aika käy pitkäksi. Lähtekää seikkailulle jännittävään Olavinlinnaan oppaat johdolla ja tutustukaa Saimaan kulttuurihistoriaan ja luontoon Riihisaaren näyttelyssä (alle 18-vuotiaille vapaa pääsy).

Lustosta Punkaharjulta löytyy jännittävä karhunpesän sekä Lasten puun ja siellä voi myös kokeilla, kuinka painavia olivatkaan ensimmäiset moottorisahat. Porokylässä lapset pääsevät paijailemaan ihania poroja, syöttämään niille jäkälää sekä peuhaamaan talvimaassa.

Porokyläretkellä poroille saa syöttää jäkälää

Porokyläretkellä poroille saa syöttää jäkälää

5. Ulkoillen yhdessä

Linnansaaripäivässä 22.2. perheet suuntaavat retkeilemään kansallispuistoon luistellen, potkukelkkaillen, hiihtäen, lumikenkäillen, kävellen tai vaikkapa pyöräillen. Jo perinteeksi muodostuneessa Punkaharjun Soihtuluistelussa 28.2. voi puolestaan kokea maagista tunnelmaa ulkotulin ja jätkänkyntilöin valaistulla luistelureitillä.

Tule kokemaan Saimaa-elämyksiä ja viettämään perheen yhteistä laatuaikaa!

Voitte viipyä koko viikon tai piipahtaa minilomalla oman aikataulunne mukaan. Vietämme Frozen Saimaa -talviviikkoja 14.2.-15.3.2020, jolloin seudulla on tekemistä kaiken ikäisille.

Lue lisää Frozen Saimaa -talviviikkojen tarjonnasta.