Ystäville

Mikäpä sen hauskempaa, kuin lomailla parhaiden ystävien kanssa! Toiveena hemmottelua, vauhdikkaita aktiviteettejä vai jotain siltä väliltä?

Varaa kaveriporukan mökkiloma », nauti keskustan palveluista », suuntaa seikkailulle Oravin kanavakylään » ja jatka matkaa Linnansaaren vesikansallispuistoon. Kannattaa myös piipahtaa Punkaharjulla »  ja tutustua seudun luontonähtävyyksiin »

Kokosimme parhaat tekemiset kaveriporukoille alle – tulehan testaamaan! Saimaalle pääsee helposti myös julkisilla »

______________________

Jätä kommentti vieraskirjaan ja voita yö Savonlinnassa »

Tätä et voi missata!

Kesän kaunein terassiravintola Hawanna Summer Paradise » Olavinlinnan kupeessa Savonlinnan Wanhassa kaupungissa Saimaan äärellä. Ravintolan valikoimissa mm. Poke Bowlit, lankkupizzat sekä kesän uutuudet TACOT!

Mökkimajoitusta seudulla

Mökki, sauna ja Saimaa. Mitä sitä muuta voisi lomaltaan toivoa?

Hurmaannu saaristokaupungista

Savonlinna on rakennettu saarille eikä Saimaalta siis voi välttyä. Koe Saimaa lähtemällä risteilylle kauniiseen saaristoon tai bailaa Saimaalla ysärimusiikin. Suosittelemme myös ikimuistoista kaupungin ympäri melontaa.

Keskustan reittivaihtoehdot

Tutki kaupungin nähtävyyksiä kävelykierroksella tai bongaa ITE-taitelija ja haudankaivaja Marko Ruuskasen upeita taidelinnunpönttöjä. Luonnonhelmaan pääset Sulosaaressa, jossa myös laavu ja tulipaikka.

Suosittelemme keskustan ravintoloista

Herkuttele tuoreilla muikuilla hulppealla kattoterassilla Muikkuterassilla kattoterassilla tai aidolla puilla lämmitettävässä uunissa rapeiksi paistetulla pizzalla Perlina di Castellossa. Wirta Barin käsin tehdyt pastat, pizzat ja risotot maistuu vaikka aurinkoisella terassilla Saimaa-näköalalla. Kesän uutuus on torilla sijaitseva Cafe Opera & BBQ, jossa tarjoillaan laadukasta bbq-ruokaa. Jos menojalka vipattaa, kannattaa suunnata Huwilalle ja siitä jatkoille The Beatsiin.

Makoisia unia keskustassa ja lähialueella

Nuku Saimaan aalloilla Aurora Hutissa tai paina pääsi tyynyyn hyvin varustelluissa Savonlinna Rentals -huoneistoissa aivan ydinkeskustassa. Pienen ajomatkan päässä Tanhuvaara Sport Resortista löytyy monipuolisia majoitusvaihtoehtoja aktiivilomailijoille. Wanha Pappila on nimensä mukaisesti vanha pappilarakennus, joka on remontoitu historiaa kunnioittaen.

Suuntaa Oravin kanavakylään

Oravi on omalaatuinen kanavakylä keskellä kauneinta järviluontoa. Oravin sijainti kahden kansallispuiston välissä » tekee siitä ihanteellisen tukikohdan niin omatoimisille kuin opastetuille järviluontoretkille.

Tee päiväretki Oraviin tai jää nauttimaan upeista Saimaan vesikansallispuistoista useammaksi päiväksi. Vuokraa melontavälineet tai lähde opastetulle retkelle. Auringonlaskun aikaan kannattaa suunnata bongaamaan norppia. Makoisat unet saat mökissä tai kansallispuiston saaren leirintäalueen ekohostellissa.

Katso sijainti kartalla

Reittejä Oravista

Hurauttele Linnansaareen venekyydillä

Linnansaaren kansallispuiston satoine saarineen ja suurine selkineen on vesiretkeilijän paratiisi. Linnansaaren kansallispuiston pääsaarelle pääset kätevästi reittiveneellä Oravista ja Järvisydämestä. Voit myös risteillä Savonlinnasta Järvisydämeen erityisellä reittiristeilyllä.

Pääsaarelta löydät myös hyvin merkityt luontopolut.

Nautiskele Nature Hotel & Spa Resort Järvisydämessä

Upeita luontoelämyksiä tarjoava Järvisydän sijaitsee Linnansaaren kansallispuiston kainalossa. Järvisydämen panostaa luonnonläheiseen matkailuun, hemmotteluun ja tasokkaisiin palveluihin. Lähde risteilemään kansallispuistoon hulppea jahdilla samppanjan kera tai nauttimaan illallista laivalla Linnansaaren upeissa maisemissa. Kallion halkeamaan louhittu järvikylpylä hurmaa erikoisilla yksityiskohdilla ja kotasviittiin mahtuu isompikin porukka.

Piipahda Punkaharjulla

Punkaharjun ainutlaatuinen kansallismaisema on hurmannut matkailijoita jo yli parisataa vuotta – eikä alueen tenho ole kadonnut minnekään. Upeiden maisemien ohella Suomen kuuluisimmalla harjulla on paljon muutakin nähtävää ja koettavaa. Lähde luontoon, tutustu museoon tai maistele paikallisia herkkuja. Punkaharjun historiaan ja taiteeseen voi tutustua opastetuilla kävelyretkillä.

Savonlinnan ja Punkaharjun välillä kulkee kiskobussi, jolla pääsee liikkumaan nopeasti ja edullisesti useita kertoja päivässä kohteiden välillä.

Suosittelemme Punkaharjun majoituksista

Majoitu mukavasti mökissä, hotellissa tai tilavissa lomahuoneistoista –  tai nauti Jugendhuvilan ylväästä tunnelmasta Saimaan rannalla.

Tutustu myös näihin luontokohteisiin

Savonlinnan seudun paras valtti on suuret vesistöt ja upea luonto. Luontoelämyksiä voi kokea jo Savonlinnan keskustassa – puhumattakaan seudun kansallispuistoista, luonnonsuojelualueista ja muista upeista kohteista!

Voisit olla kiinnostunut myös