Se och upplev

Nyslott ligger mitt i Saimen, Finlands största sjö, där den spektakulära och omväxlande naturen är oöverträffad.

I Nyslott och dess omgivande byar kan du uppleva naturen, njuta av en mängd olika aktiviteter och besöka otaliga platser under året. Nyslottsregionen har en rik kultur och historia som intresserar besökare, liksom action och äventyr. På sommaren är det livliga Salutorget i Nyslott en fantastisk plats för att njuta av lokala delikatesser, kaffe och förfriskningar, medan restauranger öppnar sina dörrar för resenärer och ångfartyg som kryssar på sjön Saimen. Vandrare och kanotister navigerar i de närliggande nationalparkerna, fiskare beger sig ut på vattnet och golfare beger sig till greenerna i Kerigolf och Rantasalmi Golf.

Unikt för regionen är utflykterna till Saimen vikare som erbjuder en chans att se dessa utrotningshotade djur. En varm dag kan du ta ett dopp i Saimen för att svalka dig, eller njuta av solen på en sandstrand eller på en klippa med utsikt över landskapet. Utforska de vidsträckta skogarna i Nyslottsregionen från hästryggen eller till fots, eller cykla på områdets fridfulla cykelleder.

På vintern kan du prova längd- och utförsåkning, snöskor och isfiske, ta ett dopp i ett ishål eller till och med flyta bland isen i en speciell torrdräkt. Med en guide får du ut det mesta av din tid och aktiviteter. Alla typer av utflykter, samt turer i området, kan bokas. Uthyrning av utrustning är öppen året runt på olika platser i regionen.

Tillsammans med den berömda Nyslottsoperafestivalen finns det många konserter, teaterföreställningar, stora sommarevenemang och små lokala evenemang. Det finns också de många sevärdheterna och attraktionerna i Nyslott och det omgivande området besök – lämpliga för familjer och par såväl som grupper och äventyrssökande.

Vi rekommenderar