Näe & koe Savonlinnan seutu

Savonlinna sijaitsee keskellä Saimaata, Euroopan suurinta järvialuetta, jonka upea luonto on vertaansa vailla.

Matkailu kotimaassa – Savonlinnassa ja lähiseuduilla tarjoaa luontoelämyksiä, monipuolista tekemistä ja vierailukohteita ympäri vuoden. Seutumme onkin niin aktiivilomailijan kuin kulttuurimatkailijankin huippukohde.

Kesäaktiviteetteja moneen makuun

Kesäisin Savonlinnan eloisa tori kutsuu kahville ja lörtsyille, pienet kesäkahvilat- ja ravintolat avaavat ovensa, monenlaiset sisävesiristeilyt ja tilausristeilyt vievät matkailijoita ja paikallisia veden äärelle.

Retkeilijät ja melojat suuntaavat kansallispuistoihin, kalastajat Saimaalle ja muille vesistöille ja golfaajat Kerigolfin sekä Rantasalmi golfin viheriöille. Seutumme erikoisuus – norpparetket, vievät sinut Saimaannorppien luo. Kuumana hellepäivänä kannattaa pulahtaa Saimaaseen tai köllötellä auringossa hiekkarannalla tai kalliolla.

Muiden aktiviteettien ohella voit, ratsastaa, vaeltaa metsässä tai vaikka tutustua Savonlinnan seutuun polkupyöräillen.

Talven monipuoliset harrastukset

Talvisin seudullamme hiihdetään, moottorikelkkaillaan, lasketellaan, lumikenkäillään, pilkitään, pulahdetaan avantoon tai kokeillaan norppakelluntaa.

Oppaan kanssa saat retkistä ja aktiviteeteista parhaat elämykset – useita erilaisia retkiä on varattavissa. Välineet omatoimiseen tekemiseen niin kesä- kuin talvilajeihinkin saat vuokrattua seudultamme.

Seutu tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa

Kuuluisien Savonlinnan Oopperajuhlien lisäksi  alueellamme on ympäri vuoden lukuisia tapahtumia konserteista teatteriesityksiin ja suuremmista kesätapahtumista pienempiin paikallisiin tapahtumiin.

Kulttuuria ja nähtävyyksiä on Savonlinnan lisäksi useissa vierailunarvoisissa lähikylissä ja kunnissa. Savonlinna ja lähiseutu sopii niin perheille, pariskunnille, seikkailijoille kuin ryhmillekin.

Tutustu seutuun ja luontoon

Kohteet, jotka haluat nähdä sekä reittisuositukset niin kaupunkikävelylle kuin retkelle kansallispuistoon.