Savonlinnan tori

Savonlinnan tori on aivan keskustassa sataman vieressä, Saimaan rannalla – torille voit saapua vaikka veneellä. Torille ovat myös koirat tervetulleita!

Katso Savonlinnan torin aukioloajat »

 

Satama on eloisa paikka, jossa niin tutut kuin tuntemattomatkin tapaavat. Torilta saat tuoreet mansikat, kalastajien aamulla pyytämät muikut sekä paikallisen leipomoiden herkut. Torilla voi myös maistella seutukunnan omia herkkuja: lörtsyjä, möttösiä, savumuikkuja ja muikkukukkoa. Myös paikalliset käsityöläiset myyvät torilla töitään.

Savolainen torikauppias on jo itsekin legenda, leppoisa juttelu paikallisella murteella vie mukanaan, ja kaupat on tehty siinä sivussa.

Kesäpäivään kaupungissa kuuluu ehdottomasti torikahvit. Savonlinnan torilla voit samalla katsella Saimaan maisemassa lipuvia veneitä ja höyrylaivoja, joiden pillien vihellys muistuttaa menneestä ajasta. Erityismaininnan saavat savonlinnalaiset pienpanimot, joiden maukkaita tuotteita voit nautiskella vaikkapa Bistro Waahdossa matkustajasatamassa ihan tori kupeessa.

Savonlinnan tori saattaa hyvinkin olla Suomen valloittavin kesätori. Tule viettämään kesäpäivää paikallisten kanssa Savonlinnan torille!

Suosittelemme

Meidän suosikkimme, joita et halua ohittaa.

Tutustu torin tunnelmaan

Tapahtumat torilla

Voisit olla kiinnostunut myös