Linnansaaren kansallispuisto

Linnansaari koostuu yli sadasta saaresta ja suurista järvenselistä ja se onkin todellinen vesiretkeilijän paratiisi. Kesällä bongataan norppia, melotaan ja veneillään. Talvella liikkuminen Saimaan jäätä pitkin onnistuu kävellen, pyörällä, hiihtäen, potkurilla sekä sään salliessa retkiluistimilla.

 

Linnansaaren kansallispuisto sijaitsee Saimaaseen kuuluvalla Haukivedellä n. 50 km ja vajaan tunnin ajomatkan päässä Savonlinnasta. Linnansaari on vesikansallispuisto, eli se koostuu Saimaan vesialueista ja sitä täplittävistä saarista. Puistoon pääsee vain vesitse tai talvella jäätä pitkin. Linnansaaressa elää jopa 60 saimaannorppaa ja sen sääksikanta on yksi maamme tiheimmistä. Lähtöpaikkoina kansallispuistoon toimivat puiston molemmilla puolilla sijaitsevat SaimaaHoliday Oravi ja Hotel & Spa Resort Järvisydän.

Linnansaari kesällä

Linnansaari on vesiretkeilijän paratiisi ja soveltuu sekä päiväkävijöille että telttailijoille. Voit lähteä erityiselle norpparetkelle tai meloa, kalastaa ja retkeillä itsenäisesti tai opastetusti. Puiston lukuisat retkisatamat telttailupaikkoineen » tekevät Linnansaaresta erinomaisen vesiretkeilykohteen.

Pääsaarella pääsee myös patikoimaan merkittyjä reittejä pitkin vaihtelevassa maastossa. Suosittelemme etenkin käyntiä Linnavuorella, josta avautuu upea näköala Saimaalle! Pääsaarella sijaitsee lisäksi Sammakkoniemen leirintäalue ja kioski-kahvila, josta voi ostaa pikkupurtavaa ja kahvia.

Linnansaari talvella

Talvella puistossa kulkee talviretkeilyreittejä, joiden lähtöpisteet löytyvät Oravista sekä Järvisydämestä. Reiteillä voi liikkua kävellen, pyörällä, hiihtäen sekä säiden salliessa retkiluistellen.

Merkityillä reiteillä kulkeminen on turvallista; reittiä huolletaan ja ja jään paksuutta seurataan. Ethän poikkea merkityiltä reiteiltä! Oravista voi lisäksi tilata rekikuljetukseen pääsaarelle, jossa voi kiertää merkittyjä lumikenkäilyreittejä upeissa maisemissa. Kioski-kahvila on talviaikaan avoinna säiden salliessa, tapahtumapäivinä ja hiihtolomaviikoilla. Aukioloajat ja ja talvivaellusreitin ajankohtaiset olosuheet voit tarkistaa päiväkirjasta ». Tulipaikat ja huussit löytävät pääsaarelta sekä Pikku-Lapista.

Sammakkoniemen leirintäalue

Linnansaaren pääsaarella sijaitsee Sammakkoniemen leirintäalue, jossa kioski-kahvila, vuokrattava sauna, kaivo, telttailualue ja ekohostelli (5 aittaa ja 3 tentsile -telttaa), tulipakka, ulkokeittiö, vierasvenesatama ja puucee. Lisäksi siellä on kanoottivuokrausta.

Sammakkoniemen leirintäalueen lisäksi kansallispuistossa on useita telttailualueita ».

Veneilijöiden palvelut

Sekä Oravista » että Järvisydämestä » löydät veneilijöitä palvelevat vierasvenesatamat. Kansallispuiston vesialueet avautuvat aivan läheltä satamia.

Linnansaaren kansallispuiston pääsaaren Sammakkoniemen venesatamassa on kaksi vierasvenelaituria ja tilaa yhteensä on noin 15 pienveneelle. Isommille veneille tarkoitettu laivalaituri sijaitsee Sammakkoniemen länsipuolella n. 0,5 km leirintäalueelta. Lisäksi kansallispuiston saarilla on useita rantautumispaikkoja veneellä liikkuville »

Lue lisää Linnansaaren kansallispuistosta luontoon.fi -sivustolta »

Suosittelemme majoituksista

Katso lisää kansallispuiston lähellä olevia majoituskohteita »

Kuljetukset kansallispuistoon

SaimaaHoliday Oravista

Koe aito erämaaluonto

Seikkaile luontoreiteillä

Maukasta apetta

Voisit olla kiinnostunut myös