Tervetuloa kesä! Mitä ja missä tapahtuu?

Savonlinnan seutu on tunnettu monipuolisista tapahtumista ympäri vuoden. Kesällä linnassa raikaa ooppera ja useat musiikki- ja kulttuuritapahtumat täyttävät kaupungin ja lähikylät.

Jos kaipaa tapahtumien rinnalle muuta tekemistä, tutustu seudun kesätarjontaan tai siirry selaamaan kaikkia tapahtumia tapahtumakalenteriin.  VINKKI! Kevät ja alkukesä on parasta norppien bongausaikaa, tutustu norpparetkivaihtoehtoihin.

 

Tutustu keskiaikaisen Olavinlinnan », vanhaan veturitalliin rakennettuun House of Olaf:in » ja Savonlinnan Kulttuurikellarin » ympärivuotiseen tapahtumatarjontaan. Alueen monipuoliset museot Riihisaari » ja Suomen Metsämuseo Lusto » tarjoavat tapahtumia ja elämyksiä ympäri vuoden. Lisää meininkiä syyskauteen tuovat Hotelli Punkaharju » ja Nature Hotel & Spa Resort ».

Talvella mukaansa tempaavat konsertit ja teatteriesitykset sekä mielenkiintoiset näyttelyt ja ulkoilutapahtumat, kesällä taas korkeatasoiset konsertit ja muut kulttuuritapahtumat ovat vailla vertaansa.

Kesän tapahtumatarjonta

Etenkin kesäaikaan Savonlinna hurmaa kansainvälisellä mutta kiireettömällä ilmapiirillä. Kesän tapahtumatarjonta onkin vertaansa vailla kun maailmanluokan tähdet esiintyvät Savonlinnan Oopperajuhlilla sekä upeissa konserteissa.

Kesäteatterit, viihdekonsertit, opastetut kierrokset, näyttelyt sekä muut seudun tapahtumat tarjoavat jokaiselle jotakin. Elokuussa Savonlinnassa kamppaillaan Norsupallon maailmanmestaruudesta sekä nautitaan huikeista viihdetapahtumista Olavinlinnassa!

Meitä ympäröi mahtava Saimaan järviluonto, joten luonnossa järjestetään paljon mm. liikuntaan ja hyvinvointiin liittyviä luontotapahtumia. Ympäröivästä puhtaasta luonnosta ammennetaan antimet maukkaaseen lähiruokaan – katso myös erilaiset teemaruokailut sekä ruokatapahtumat.

Kesäsesongin ulkopuoliset tapahtumat

Savonlinna ei uinu kesän ulkopuolella, vaan tasokkaat konsertit, teatteriesitykset ja ulkoilmatapahtumat kutsuvat lomanviettoon Savonlinnaan! Laadukkaita näyttelyitä Savonlinnasta löytyy myös vuoden ympäri.

Luontoon ja hyvinvointiin sekä ruokaan liittyvista tapahtumista voit nauttia ympäri vuoden. Savonlinnasta löytyy myös kaksi elokuvateatteria ja elokuvia esitetään myös Luston auditoriossa.

Tapahtumatärpit

Koe ainakin nämä – tärpit tuleviin tapahtumiin! Tärppilistan jälkeen löydät lisää tapahtumia ja tapahtumapaikkoja.

Olavinlinna – maailman pohjoisin keskiaikainen linna

Maailman pohjoisimman keskiaikaisella linnalla on värikäs historia ja se onkin Savonlinnan tärkein nähtävyys – ja lisäksi monipuolinen tapahtumapaikka. Kesällä Olavinlinnassa kuullaan maailmanluokan oopperaa sekä nautitaan useista konserteista. Lisäksi linnassa pidetään erilaisia teemakierroksia, illallisia, joulumarkkinat ja monia muita mielenkiintoisia tapahtumia.

Tapahtumat Olavinlinnassa

House of Olaf – Itäisen Suomen upein tapahtuma-areena!

House of Olaf sijaitsee yli 100 vuotiaassa veturitallissa, joka remontoituun keväällä 2022 konserttikäyttöön. Savonlinnan keskustan tuntumassa sijaitsevaan keikkatilaan mahtuu jopa 450 henkeä ja se toimii ympärivuotisena tapahtuma-areenana. House of Olaf on myös paikallisen pienpanimon Olaf Brewingin koti.

Tapahtumat House of Olafissa

Savonlinnan Kulttuurikellari – tapahtumapaikka keskellä kaupunkia

Savonlinnan Kulttuurikellari on monipuolinen ja viihtyisä tapahtuma- ja kohtaamispaikka aivan kaupungin keskustassa. Kulttuurikellarilla on tapahtumatarjontaa jazz-musiikista tanssimusiikkiin sekä monipuolisia keikkoja. Kulttuurikellarilla järjestetään myös mm. impro ja Open stage -iltoja. Kulttuurikellarin yhteydessä palvelee Kellarin ravintola.

Tapahtumat Kulttuurikellarilla

Riihisaari – koko kansan kohtaamispaikka

Olavinlinnan kupeessa omalla saarellaan nököttää alun perin kruunun jyvämakasiiniksi rakennettu punatiilinen rakennus, joka tänä päivänä on monipuolinen näyttely- ja tapahtumakeskus. Riihisaaressa pääsee elämysmatkalle Saimaan kulttuuriin, historiaan ja luontoon monipuolisten näyttelyiden ja tapahtumien muodossa.

Tapahtumat ja näyttelyt Riihisaaressa

Lusto – museo metsästä

Suomalaisten suhde metsään ennen ja nyt avautuu mielenkiintoisena ja rikkaana Suomen Metsämuseo Lustossa. Luston näyttelyt, tapahtumat ja teemapäivät tarjoavat kiehtovaa nähtävää ja koettavaa ympäri vuoden.

Tapahtumat ja näyttelyt Lustossa

Nature Hotel & Spa Resort Järvisydän – tapahtumia ympäri vuoden

Linnansaaren kansallispuiston kupeeseen vuonna 1658 perustettu Järvisydän on täyden palvelun lomakeskus ja vilkas tapahtumapaikka jokaisena vuodenaikana.

Tapahtumat Järvisydämessä

Tulevia tapahtumia

Selataksesi kaikkia tapahtumia ja tehdäksesi täsmällisiä hakuja esimerkiksi ajankohdan tai teeman mukaisesti, siirry tapahtumakalenteriin »

Millaisia tapahtumia etsit?

Voisit olla kiinnostunut myös