Kohti kesää! Mitä ja missä tapahtuu?

Savonlinnan seutu on tunnettu monipuolisista tapahtumista ympäri vuoden. Kutsuuko sinua tapahtumat linnassa, kansallispuistoissa vai kenties kylien toreilla?

Kesällä linnassa raikaa ooppera ja useat musiikki- ja kulttuuritapahtumat täyttävät kaupungin ja lähikylät. Syyskaudella tunnelmoidaan Syystulilla, muistellaan perinteitä kekritapahtumassa ja nautitaan satokauden antimista. Jouluun siirrytään joulunavauksen ja Olavinlinnan Tuomaan markkinoiden siivittämänä ja talvella peuhataan Linnansaaripäivässä ja tunnelmoidaan Punkaharjun Soihtuluistelussa. Keväällä ihastellaan jälleen heräävää luontoa ja aloitetaan norppien bongauskausi.

 

OopperajuhlatKesän suosikit | Syksyn ennakkotärpit

Kaikki tapahtumat | Olavinlinna | House of Olaf | Kulttuurikellari | Riihisaari | LustoJärvisydän | Rinssi-Eversti

Suosittelemme myös näitä

Tutustu myös kulttuuri- ja luontokohteisiin sekä paikallisiin erikoisreitteihimme.

 

Kesän tapahtumatarjonta

Etenkin kesäaikaan Savonlinna hurmaa kansainvälisellä mutta kiireettömällä ilmapiirillä. Kesän tapahtumatarjonta onkin vertaansa vailla kun maailmanluokan tähdet esiintyvät Savonlinnan Oopperajuhlilla sekä upeissa konserteissa.

Kesäteatterit, viihdekonsertit, opastetut kierrokset, näyttelyt sekä muut seudun tapahtumat tarjoavat jokaiselle jotakin. Elokuussa Savonlinnassa kamppaillaan Norsupallon maailmanmestaruudesta sekä nautitaan huikeista viihdetapahtumista Olavinlinnassa!

Meitä ympäröi mahtava Saimaan järviluonto, joten luonnossa järjestetään paljon mm. liikuntaan ja hyvinvointiin liittyviä luontotapahtumia. Ympäröivästä puhtaasta luonnosta ammennetaan antimet maukkaaseen lähiruokaan – katso myös erilaiset teemaruokailut sekä ruokatapahtumat.

Kesäsesongin ulkopuoliset tapahtumat

Savonlinna ei uinu kesän ulkopuolella, vaan tasokkaat konsertit, teatteriesitykset ja ulkoilmatapahtumat kutsuvat lomanviettoon Savonlinnaan! Laadukkaita näyttelyitä Savonlinnasta löytyy myös vuoden ympäri.

Luontoon ja hyvinvointiin sekä ruokaan liittyvista tapahtumista voit nauttia ympäri vuoden. Savonlinnasta löytyy myös kaksi elokuvateatteria ja elokuvia esitetään myös Luston auditoriossa.

Kesän suosikkitapahtumat

Tunnelmoi Savonlinnan kesän avauksessa tai ihmettele upeita hiekkaveistoksia Enonkosken koskimaisemissa. Savonlinnan Oopperajuhlat keskiaikaisessa kivilinnassa kutsuu uusia ja vanhoja oopperan ystäviä ikimuistoisten kulttuurielämyksien pariin. Aktiivisille luonnossa liikkujille suosittelemme Sulkavan Suursoutuja sekä Puruvesi SwimRun -tapahtumia.

Syyskauden tärpit

Syyskaudella nautitaan satokauden herkuista ja fiilistellään kekrijuhlilla Olavinlinnan kansallismaisemissa.

Olavinlinna – maailman pohjoisin keskiaikainen linna

Olavinlinna on Savonlinnan tärkein nähtävyys ja monipuolinen tapahtumapaikka. Kesällä linnassa kuullaan maailmanluokan oopperaa ja konsertteja. Lisäksi linnassa järjestetään erilaisia teemakierroksia, illallisia ja joulumarkkinat.

House of Olaf – Itäisen Suomen upein tapahtuma-areena!

House of Olaf sijaitsee yli 100 vuotiaassa veturitallissa, joka remontoituun keväällä 2022 konserttikäyttöön. Savonlinnan keskustan tuntumassa sijaitsevaan keikkatilaan mahtuu jopa 450 henkeä ja se toimii ympärivuotisena tapahtuma-areenana. House of Olaf on myös paikallisen pienpanimon Olaf Brewingin koti.

Savonlinnan Kulttuurikellari – tapahtumapaikka keskellä kaupunkia

Savonlinnan Kulttuurikellari on monipuolinen ja viihtyisä tapahtuma- ja kohtaamispaikka aivan kaupungin keskustassa. Kulttuurikellarilla on tapahtumatarjontaa jazz-musiikista tanssimusiikkiin sekä monipuolisia keikkoja. Kulttuurikellarilla järjestetään myös mm. impro ja Open stage -iltoja. Kulttuurikellarin yhteydessä palvelee Kellarin ravintola.

Riihisaari – koko kansan kohtaamispaikka

Olavinlinnan kupeessa omalla saarellaan nököttää alun perin kruunun jyvämakasiiniksi rakennettu punatiilinen rakennus, joka tänä päivänä on monipuolinen näyttely- ja tapahtumakeskus. Riihisaaressa pääsee elämysmatkalle Saimaan kulttuuriin, historiaan ja luontoon monipuolisten näyttelyiden ja tapahtumien muodossa.

Lusto – museo metsästä

Suomalaisten suhde metsään ennen ja nyt avautuu mielenkiintoisena ja rikkaana Suomen Metsämuseo Lustossa. Luston näyttelyt, tapahtumat ja teemapäivät tarjoavat kiehtovaa nähtävää ja koettavaa ympäri vuoden.

Nature Hotel & Spa Resort Järvisydän – tapahtumia ympäri vuoden

Linnansaaren kansallispuiston kupeeseen vuonna 1658 perustettu Järvisydän on täyden palvelun lomakeskus ja vilkas tapahtumapaikka jokaisena vuodenaikana.

Ravintola Rinssi-Eversti

Oikeasti ja aidosti rantasalmelainen, omistajiensa näköinen kohtaamispaikka keskellä kylää.

Tulevia tapahtumia

Selataksesi kaikkia tapahtumia ja tehdäksesi täsmällisiä hakuja esimerkiksi ajankohdan tai teeman mukaisesti, siirry tapahtumakalenteriin »

Millaisia tapahtumia etsit?

Voisit olla kiinnostunut myös