Festivaalit ja musiikkitapahtumat Savonlinnan seudulla

Savonlinna on musiikkikaupunki. Monet festivaalit, musiikkitapahtumat, konsertit ja keikat kuuluvat Savonlinnan ja lähiseudun tapahtumatarjontaan. Kesällä ja Savonlinnan Oopperajuhlien aikaan kaupungin musiikkitarjonta on vailla vertaa!

Kuva: Kulttuurikellari | Pyry Kantola

 

Vakiintuneita kesäfestivaaleja ovat St. Olaf Summerfest ja Savonlinnan kesänavaus, S Creartives -luovien alojen festivaali, Saimaa Hehkuu -festivaali, Elojubilee Olavinlinnassa sekä tietenkin Savonlinnan Oopperajuhlat.

Festivaalien lisäksi kaupungissa ja lähialueilla järjestetään pienempiä musiikkitapahtumia ja konsertteja. Kulttuurikellari on Savonlinnan keskustassa ympärivuotisesti toimiva virkeä kulttuuritila, jossa järjestetään tapahtumia ja keikkoja ympäri vuoden. Ohjelmistossa on mm. Olavin Jazzin keikat. Kesällä 2022 aloitti uusi tapahtuma-areena House of Olaf, joka sijaitsee aivan Savonlinnan keskustan tuntumassa. House of Olafissa toimii 410-paikkainen anniskeluravintola ja kesäterassilla on 100 asiakaspaikkaa lisää. Keikkapaikkoja lisäksi keskustassa mm. aikuisille suunnattu iltaravintola The Wall ja Beats Club nuorempaan makuun.

Suosittuja keikkapaikkoja seutukunnalla ovat Nature & Spa Resort Järvisydän ja Hotelli Punkaharju. Kesäkeikkoja järjestetään mm. uudistetulla Huwila Areenalla keskustassa, Tiittalan kartanolla Sulkavalla ja Korpi Bistrossa Enonkoskella.

Savonlinnan Musiikkiakatemia järjestää klassisia kesäkonsertteja lähiseudun konserttipaikoissa, kuten Kerimäen puukirkossa ja Savonlinnan musiikkiopiston Melartin-salissa. Musiikkiopiston konserteissa esiintyy opiston taitavia oppilaita. Myös Savonlinnan Oopperajuhlien tarjontaan kuuluu useita tasokkaita konsertteja.

Karaokea

Voisit olla kiinnostunut myös