Savonranta – pirun mysteeri

Piruntulia, aavetuulastajia, kummituksia vai virvatulia? Savonrannalla sijaitsevan Paasveden meteorijärven mystiset valot ovat kiehtoneet jo vuosisatoja. Valo ilmestyy vain valituille. Ei käskettäessä, ei anellessa vaan ainoastaan, jos se itse sattuu haluamaan. Jos ei Paasveden pirut näyttäydy, voi aina vierailla pirun luolilla tai helvetin portilla.

Tapahtumat | Nähtävyydet | Reitit | Palvelut | Majoitus

 

Savonrannan tarinat

Aarretarinat, kummitukset, pirut ja pohut ovat osa Savonrannan mystiikkaa. Kauniiseen kylämiljööseen, upeaan luontoon ja vapaana kuohuvaan koskeen liittyy vahvasti erilaiset tarinat, legendat ja uskomukset. Tähän sukupolvelta toiselle suullisena perintönä kulkeneeseen elävään perinteeseen pääsee tutustumaan vaikkapa Savonrantatalolla sijaitsevassa Paasveden valojen näyttelyssä tai syksyn iltahämärässä järjestettävillä pirun risteilyillä.

Savonrannan kylämiljöö

Savonrannan sydän – ympäri vuoden vapaana kuohuva Vuokalan koski kulkee kirkonkylän halki villinä ja kauniina. Vuokalan Kosken yläjuoksulla olevan Sahalammen ympärille rakentuneessa keskustassa näkyy nykypäivänä arkkitehtuurinen kerrostuma, joka luo kylään ainutlaatuisen tunnelman. Kauneimmat koskinäkymät löytyvät Vuokalan myllyltä, jossa voi kesällä piipahtaa tutustumassa myllymuseoon, vuosittain vaihtuvaan taidenäyttelyyn tai käydä ostoksilla Savonrannan kädentaitajien myymälässä.

Historian havinaa voi kuulla myös Säimenen myllymuseolla tai Piippuhallilla, jossa kesäisin pääsee ihastelemaan taidetta. Kirkonkylän kupeessa sijaitseva vierasvenesatama toimii monien kesäisten tapahtumien keskipisteenä ja komeat Paasveden maisemat satamassa sijaitsevan Ravintola Vuokalan terassilta ovat vertaansa vailla.

Savonrannalta Koloveden kansallispuistoon

Savonranta sijaitsee aivan Koloveden kansallispuiston kupeessa. Nahkiaissalon luontopolku sijaitsee vain reilun 20 kilometrin päässä Savonrannan kirkonkylältä. Savonrannalta löytyy kokemista kaiken ikäiselle.

Koe ainakin nämä!

Meidän suosikkikohteemme, joita et halua ohittaa.

Tapahtumat

Tanssit, näyttelyt vai perinteinen Savonrantapäivä? Suosittelemme vierailemaan Vuokalan ja Säimenen myllyillä ja ottamaan osaa Pohjoisen Saimaan Karaokemestaruuskisoihin!

Nähtävyydet

Tutustu Vuokalan myllyyn ja käsityömyymälään tai kierrä Säimenen luontopolku ja näyttely.

Savonrannan kehittämissäätiö
Nähtävää Säimenen mylly
Savonrannan kehittämissäätiö
Nähtävää Kivikiilasilta
Savonlinnan seurakunta
Nähtävää Savonrannan kirkko
Savonrannan kehittämissäätiö
Nähtävää Orivirran saarto

Reitit

Tee Vuokalan keskustakierros tai kierrä Säimenen luontopolku.

Savonranta Instagramissa #visitsavonranta

Voisit olla kiinnostunut myös