Syksy Savonlinnan seudulla

Koe uuden ajan kekrijuhla Musta Norppa, keskiaikainen linna, ihastuttavat luontoreitit tai rentouttava mökkiloma.

Katso elämykset keskustassa », tutustu lomavaihtoehtoihin Punkaharjulla » tai lähde kokemaan syysseikkailu kansallispuistossa » Katso myös seudun  luontoreitit » ja lyhyet lähireitit » helppoon retkeilyyn.

Kato myös syyslomaviikkojen tarjonta lapsiperheille »

Vinkkejä syksyn lomiin!

Samoile metsässä

Lähde patikoimaan metsäpolkuja tai rantamaisemia ja nauttimaan ruskasta. Lue lisää »

Panosta hyvinvointiin

Rentoudu joogan parissa tai osallistu ladyjen hyvinvointiviikonloppuun. Lue lisää »

Hyppää pyörän selkään

Seudun pyöräreitit kaupungissa, rantaraiteilla, metsäpoluilla ja keskellä Puulajipuistoa. Lue lisää »

Rentoudu mökillä

Vuokraa lomamökki Punkaharjulta ja rentoudu syksyisen luonnon äärellä. Lue lisää »

Suosittelemme tapahtumista!

Koe nämä keskustassa

Savonlinna on idyllinen pikkukaupunki, jonka nähtävyydet ja ovat kätevästi kaikki kävelymatkan päässä toisistaan.

Maukasta lounasta

Ravintola Est. 1969 on keskustassa sijaitseva viihtyisä ravintola, joka tarjoilee lounasta joka päivä.

Majapaikat lähellä kaupunkia

Hotellimajoitus keskellä kaupunkia vai lomamökki omalla rannalla 20 min ajomatkan päässä keskustasta?

Kaupunkireitit

Tutki suloinen Sulosaari, bongaa taidelinnunpöntöt tai kierrä silloille rakennettu kaupunki kävellen tai polkupyörällä. Kurkkaa myös Suomen upeimmat patikkapolut -julkaisuun valittu Laavujen kierros ja helppoon retkeilyyn sopivat lähireitit – lue lisää! »

Lisäksi suosittelemme keskustassa:

*Riihisaaren museo » (muista yhteislippu Olavinlinna + Riihisaari!)
*Savonlinnan Teatteri »
*Kulttuurikellari »
*House of Olaf ja panimo »

Lomalle Punkaharjun kansallismaisemiin

Punkaharjulla vietät aktiivisen loman – tai vain rentoudut mökillä takkatulen äärellä. Syksyn uutuutena on elämysristeilyt ja liikkujille löytyy reittejä patikointiin, pyöräilyyn ja syksyiselle melontaretkelle. Suomen Metsämuseo Lusto hurmaa kävijänsä ympäri vuoden.

Herkuttele Harjulla

Hotelli Punkaharjun ravintolassa kunnioitetaan paikallista ruokakulttuuria modernilla otteella ihastellen samalla upeaa harjumaisemaa. Ravintola Kruunupuistossa nautit herkullisen kotiruokalounaan tai -päivällisen – tai listalta vaikka oman keittiön burgerit vuoden jokaisena päivänä. Katso myös loppuvuoden erikoiskattaukset!

Varaa majoitusta Punkaharjulta

Vuokra tilava rivihuoneisto, luhtihotellihuone tai iso mökki 14 hengelle liikuntareittien ääreltä Punkaharjulta. Tai nauti Hotelli Punkaharjun majoituspaketeista. Seudun lomamökit löydät alta.

..tai lomamökki Punkaharjulta, Savonlinnasta tai Sulkavalta

Vuokraa lomamökki ja nauti ruskan väreistä aktiivisesti retkeillen tai vain rennosti maisemia ihaillen. Loikansaaren Lomamökkien tasokkaan mökit löydät vain 20 min ajomatkan päässä Savonlinnan keskustasta. Punkaharjun retkeilyreittien äärelle pääset suoraan Harjun Portin ja Punkaharju Resortin mökki- ja hotellimajoituksista. Lomalehdon viiden tähden omarantaiset mökit mökit ovat omassa rauhassa n. tunnin ajomatkan päässä Savonlinnasta.

Reittisuositukset Punkaharjulla

Punkaharjun kansallismaisemissa liikut jalkaparikassa, pyörällä tai melomalla pitkin kuuluisan harjualueen rantoja syksyn ruskasta nauttien. Tutustu myös reitteihin Linnansaaren ja Koloveden kansallispuistoissa »

Lähde seikkailemaan kansallispuistoon

Linnansaaren vesikansallispuisto ja sen ympäristö tarjoaa mielekästä tekemistä myös syksykaudella! Hotel & Spa Resort Järvisydämessa majoitut tähtitaivaan alla Maisemasviitissä, rentoudu kylpylässä ja ulkoile Linnansaaren kansallispuiston upeissa maisemissa. Tai lähde viettämään loma Oraviin kalastuksen, melonnan  tai ruskapatikoinnin merkeissä.

Päiväretken aktiviteetit

Voit myös tehdä päiväretken ihmettelemään kansallispuiston kauniita ruskamaisemia. Huom! aktiviteettien eri sijainnit: Saimaa Holiday Oravi ja Nature Hotel & Spa Resort Järvisydän. Paikat sijaitsevat eri puolilla Linnansaaren kansallispuistoa, katso kartta ». Valitse päiväretkikohteeksi vain toinen.

Reittisuositukset kansallispuistoissa

Nappaa taksivene ja hurauttele kiertämään Linnansaaren rengaspolku tai ajele omalla autolla kokemaan Koloveden vesikansallispuiston ainoa mantereella sijaitseva reitti tulipaikkoineen. Syksyinen ruskamelonta kansallispuistossa on myös ikimuistoinen elämys!

Lisää vinkkejä syksyyn

Kierrä upea Laavujen kierros, patikoi lyhyillä lähireiteillä tai bongaa taidelinnunpöntöt » kaupungin keskustasta.

Laavujen kierros

Kaunis Laavujen kierros sijaitsee vain 15 km Savonlinnan keskustassa laajalla Pihlajaniemen ulkoilualueella. Reitin varrelta löytyy kolme laavua ja toinen toistaan upeampia maisemia.  Laavujen kierros valittiin Karttakeskuksen Suomen upeimmat patikointipolut -oppaaseen (ilmestyy syyskuussa 2022).

Lyhyet lähireitit

Pyöräilyreitit

Kierrä saarikaupunki sillalta sillalle, polkaise Punkaharjun luonnonsuojelueen halki kulkeva Topeliuksen polku tai bongaa puita Hakin kierroksen puulajipuistoreitillä. Pitkien reittien ystävälle suosittelemme kokonaisen järven, Saimaan Puruveden ympäriajoa ja seikkailunhaluisille Kulennoistenharjun MTB-reittiä.

Tanhuvaaran hyvinvointiviikonloput

Tule mukaan huolehtimaan omasta jaksamisesta ja hyvinvoinnista! Joogaviikonlopun ohjelmassa mm. hathajoogaa, meditaatiota, vinyasa joogaa sekä rauhoittavaa yin joogaa. Lisäksi rentoudut saunan lämmössä ja kylpylän poreissa. Ladyjen 60 + hyvinvointiviikonlopun ohjelma puolestaan koostuu pilateksesta, laviksesta ja  vesitanssista iskelmähittien parissa!

Suosittelemme perheille syyslomaviikoilla

Syyslomaviikkoja vietetään viikoilla 42-43. Savonlinnan seudun oma syyslomaviikko on 24.10.-30.10.2022.

Syyslomaviikoilla tapahtuu!

SyysLomalomanen Spahotel Casinolla on täynnä lasten suosikkiohjelmaa. Ohjelma kuuluu majoituksen hintaan, päiväkävijöille maksullinen.

Lisää tapahtumia syyslomaviikoilla

Selaa alta lapsiperheille sopivia tapahtumia tai siirry tapahtumakalenteriin » selaamaan kaikkia tai tekemään hakuja ajankohdan, sijainnin tai tapahtuman teeman mukaan.

Saapuminen Saimaalle

Perille-palvelulla matkan suunnittelu ja matkalipun ostaminen ovat helppoa ja nopeaa. Palvelun avulla voi verrata bussien, junien, laivojen, lauttojen ja taksin hintoja, matkustusaikoja, matkan kestoa ja matkustustapojen ympäristövaikutuksia. Vaihtoehtoja voi verrata myös omaan autoon.

Savonlinnaan pääsee jälleen myös läntäen Helsingistä! Siirry varaamaan liput »

Voisit olla kiinnostunut myös