Syksy Savonlinnan seudulla

Syyskaudella tunnelmoidaan tapahtumissa ja nautitaan satokauden antimista. Entä oletko jo oletko kuullut Linnakaupungin tarinat tai tarut Paasveden pirusta? Suosittelemme myös syksyisen luonnon haltuunottoa, perinteistä mökkilomaa ja retkiä sienimetsään, syyssoutelua tai -melontaa Saimaalla sekä tähtitaivaan tuijottelua hiljaisuudessa.

Tapahtumat | Hyvinvointiviikonloput | Aktiviteetit | Käyntikohteet | Luontokohteet | Reitit | BlogitMajoitusRavintolat | Syyslomaviikot

Hyvän olon viikonloput

Hiljenny kaamokseen ja anna hetki aikaa keholla ja mielelle Tanhuvaara Sport Resortin hyvinvointiviikonlopuissa.

Kiinnostavat käyntikohteet

Ikiaikaisen Olavinlinnan syyskaudessa joogataan linnan muurien suojassa ja nautitaan jousisoittokvartetin musisoinnista – opastettujen linnakierrosten lisäksi. Vuoden Museon Riihisaaren näyttelyt puolestaan johdattavat sinut tutustumaan mm. Saimaan höyrylaivahistoriaan, paikallishistoriaan ja luontosuhteeseen.

Luontokohteet ja reitit

Suuret vesistöt ja vaihtelevat metsämaastot mahdollistavat ikimuistoiset luontoelämykset ympäri vuoden. Syyskaudella seudun kärkikohteissa ei ole ruuhkaa ja luonnosta saa nauttia ihan omassa rauhassa. Retkeile kansallispuistoissa, souda Hytermään tai kiipeä Linnavuorelle ihastelemaan ruskaa! Myös keskustassa voit kokea luontoelämyksiä ja kauniita maisemia.

Reittisuositukset

Tutki Saarille rakennettu Savonlinna, samoile metsissä tai seikkaile kansallispuistoissa.

Kaupunkireitit

Nautiskele Saimaan rantamaisemista suloisessa Sulosaaressa ja nauti eväät laavulla. Polttopuut laavulle haettavissa Spahotel Casinon vastaanotosta. Voit myös kiertää kaupungin tärkeimmät nähtävyydet kävelle tai pyörällä.

Patikkapolut

Kulje laavulta toiselle tai tutustu Punkaharjun kuuluisaan harjualueeseen. Linnansaaren kansallispuiston pääsaarella (saareen kuljetaan vesiteitse ») voit tutustu vanhaan torppaan. Nahkiassalon luontopolku sijaitsee Koloveden kansallispuistossa mantereella ja on oiva päiväretkikohde autoilevalle.

Melontareitit

Melo pitkin Vuosisadan tien harjumaisemaa Punkaharjulla tai nautiskele kansallispuistojen rauhasta. Saimaa on Suomen suurin järvialue, joka tarjoaa saariston sopukoita tutkittavaksi!

Pyöräilyreitit

Pyörän selästä näet enemmän. Alueen retki- ja maastopyöräreitit kulkevat monipuolisessa maastossa ja pitkin idyllisiä kyläteitä. Nautiskele ruskan värjäämään puulajipuiston maisemista tai kierrä kylästä toiseen pidempiä reittejä pitkin.

Erikoisreitit

Kaupunkikeskustan puita koristaa yli 100 ITE-taitelija Marko Ruuskasen tekemään taidelinnunpönttöä. Pönttöjä voi bongailla pitkin keskustaa, Talvisalon hautausmaalla ja Sulosaaressa. Voit myös kiertää omatoimisen reitin. Riihisaaren ja Savonrannan mobiilikierrokset kertovat seudun historiaa ja tarinoita videotarinoiden avulla. Raikuussa voit puolestaan tutustua Salpa-linjaan, aikansa suurimpaan rakennustyömaahan.

Lisää reittivinkkejä

Kurkkaa blogista suosituimmat reitit seudulla tai tutustu Etelä-Savon matkailutiehen Vihreän Kullan Kulttuuritiehen.

Tekemistä

Tee ruskaristeily, vuokraa välineet luontoretkelle tai pulikoi kylpylän lämpöisissä vesissä. Tai miltä kuulostaisi päivä golfaten tai ostosten parissa?

Osta heti

Varaa kätevästi verkkokaupasta!

Majoituskohteet

Vietä idyllinen mökkiloma järven rannalla tai nauti kaupungin palveluista. Valitsin kumman tahansa, luonto on meillä aina lähellä. Majoituspaikasta voit helposti piipahtaa seudun luontokohteissa ja eri testailla reittivaihtoehtoja.

Ravintolat

Olemme ylpeitä paikallisista ja tuoreista raaka-aineistamme. Maistele muikkua tai nauti sadonkorjuun antimista.

Ruokatapahtumat

Maalaismarkkinat, mysteeri-illallinen vai show & dinner ? Kurkkaa alta ruokatapahtumamme.

Perheiden syyslomaviikot

Lähde tutkimaan Olavinlinnan tarinoita tai suuntaa aktiiviselle leirille Tanhuvaaraan. Perheille tarjolla myös risteilyjä, kalastusta sekä Lasten Savonlinna messut. Näyttelyistä suosittelemme mm. Riihisaaren nukkenäyttelyä sekä uusittua Saimaan sylissä perusnäyttelyä.

Syyslomaviikkoja vietetään viikoilla 42-44. Savonlinnan seudun oma syyslomaviikko on 23.10.-29.10.2023.

Kaikki syyslomaviikkojen tapahtumat

Lisää tapahtumia

Selaa tapahtumia alta tai siirry tapahtumakalenteriin » tekemään tarkempia hakuja ajankohdan, sijainnin tai tapahtuman teeman perusteella.

Lisää vinkkejä syksyyn

Kurkkaa miltä näyttävät kekustan upeat taidelinnunpöntöt tai syksyinen Kaijansuon patikointireitti.

Saapuminen Saimaalle

Perille-palvelulla matkan suunnittelu ja matkalipun ostaminen ovat helppoa ja nopeaa. Palvelun avulla voi verrata bussien, junien, laivojen, lauttojen ja taksin hintoja, matkustusaikoja, matkan kestoa ja matkustustapojen ympäristövaikutuksia. Vaihtoehtoja voi verrata myös omaan autoon.

Savonlinnaan pääsee lentäen Helsingistä! Siirry varaamaan liput »

Voisit olla kiinnostunut myös