Osta retket

Lähde norpparetkelle kansallispuistoon tai opastetulle melontaretkelle saaristosokkeloon. Ammattitaitoisten kalastusoppaiden johdolla pääset Saimaan parhaille ottipaikoille. Tai miltäpä kuulostaisi syksyisen Saimaan väriloiston ihailu leppoisasti veneessä istuen tai patikoiden kansallispuistossa?

Norpparetket | Melontaretket | Kalastusretket | Ruskaretket

Norpparetket

Paras aika bongata saimaannorppa on keväällä, kun norppa vaihtaa karvaansa ja nousee rantakiville ja -kallioille. Keväällä tarjolla on sekä norpparisteilyitä Savonlinnan lähivesille että norpparetkiä pienveneillä Linnansaaren kansallispuiston hulppeissa maisemissa. Linnansaaressa järjestetään norpparetkiä läpi kesän aina syksyyn saakka. Ammattitaitoisten oppaiden johdolla norpan bongaus on mahdollista myös huippusesongin ulkopuolella.

Melontaretket

Lähde mukaan opastetulle täyden palvelun melontaretkelle seudun kahteen kansallispuistoon Linnansaareen tai Kolovedelle. Voit myös kiertää saarille rakennetun Savonlinnan vesiteitse.

Kansallispuistoissa

Opastetut melontaretken seudun kansallispuistoihin ovat oiva valinta, kun haluat tutkia Saimaan saaristosokkeloita! Retket lähtevät Oravista, jossa sijaitsee Saimaan suurin melontakeskus.

Keskustassa

Tutki Savonlinnan lähivedet ja käy ihailemassa Olavinlinnaa lähietäisyydeltä opastetulla kanoottiretkellä kaupungin ympäri. Voit myös vuokrata välineet omatoimiselle retkelle. Jos lähdet omatoimiretkelle, muistathan huomioida kaupungin vilkkaan vene- ja laivaliikenteen sekä paikoitellen kovatkin virtaukset esimerkiksi Olavinlinnan ympäristössä!

Souda Hytermään

Tutki upea Romu-Heikin perintö ja Hytermän luonnonkauiit saaret keskellä Saimaan Puruvettä.

Kalastusretket

Ammattitaitoiset kalastusoppaat johdattavat aina parhaille ottipaikoille. Kalastuslajeina mm. uistelu sekä heittokalastus.

Pyöräretket

Ruskaretket

Ihastele Saimaan ruskamaisemia leppoisasti laivan tai veneen kyydissä tai patikoimalla Linnansaaren kansallispuistossa.

Kurssit ja teemaviikonloput